ГЕРБ скандал с девет нули !

ГЕРБ скандал с девет нули !
ГЕРБ скандал с девет нули !

Огромен ГЕРБ скандал с над девет нули тихо мълком се прокрадва !
Старите машини се ползват от Националната гвардия на САЩ
Още през 2010 г. Аню Ангелов подписал рамков договор с “Текстрон”, по който могат да се вземат още БТР-и
Порочна схема е заложена и за закупуването на нови бронирани машини за Сухопътни войски, предупредиха висши военни. След като стана ясно, че условията за изтребители са така направени, че се дава предимство за придобиване на американските F 16 втора ръка, вчера офицери предупредиха, че се подготвя сходна сделка и за бронираните машини. Очаква се стойността на проекта за БТР-и да е около 1 млрд. лв.

Лобистки интереси обаче са наклонили везните към “Гардиън-М1117 “, модел от началото на 80-те години на миналия век, за който експерти твърдят, че е като музеен експонат. Участници в мисията ни в Афтанистан разказаха, че въпросните машини били свалени от въоръжението на американците заради недостатъчно надеждната защита срещу взривове и мини. В момента се ползвали от Националната гвардия и военната полиция в САЩ.
Инвестиционният проект за бойните машини още не е внесен за гласуване в парламента, но министър Николай Ненчев уверил членовете на комисията по отбрана, че параметрите за сделката вече са готови. Според работния вариант на проекта става въпрос за 238 бронирани бойни машини. Очаква се Министерството на финансите да даде зелена светлина на предложението.
Още през пролетта Николай Ненчев съобщи, че военното ведомство е водило разговори с американската компания “Текстрон”, която можела да изгради свое предприятие в България и да произвежда или сглобява подобни машини у нас. От два месеца американската фирма има офис в България.
МО има договор с “Текстрон” от 2007 година за доставка на 7 бронирани машини “Гардиън-М1117” за 14 млн. лева. Бившият министър на отбраната Аню Ангелов обясни още през 2010 година, че той е рамков и по него може да се закупят още машини.ГЕРБ скандал

Военни припомниха, че през септември 2014 г. тогавашният шеф на Съвместното командване на силите ген. Атанас Самандов (в момента той е секретар по отбрана и сигурност на президента Росен Плевнелиев) и командващият пехотата ген. Андрей Боцев (на снимката) бяха на 20-дневна командировка по покана на американската оръжейна фирма “Текстрон”. След завръщането си двамата се похвалиха, че рейнджърите ни в Афганистан ще получат дарение от 10 нови бронирани машини “Командо-селект” на фирмата (въпросните машини са с 30% по-надеждна защита срещу мини и взривове от “Гардиън – М1117”). Предполага се, че още тогава са поели ангажимент за купуване на още машини за пехотата ни.
Източник: trud.bg

Ние от Blife.eu казваме,че така подписани договори могат да се разтеглят до безкрай !
Става дума за огромен ГЕРБ скандал, който ще струва над един милиард на българският данъкоплатец !
Ще ни продават машини, които са за скрап и са излезли и морално и технологично от употреба!
Нарязахме нашите танкове и бронирани машина, а ще купуваме далеч по-лоши, защо господин Ненчев ?
Нарязахме нашите самолети и отказахме далеч по-добри модели, а ще купуваме трета употреба, които нямат никакво полезно действие във въздуха, а само ще им се правят ремонти по договорите сключени за поддръжка!
Всичката ни техника е стара, а ще купуваме далеч по-стара.
Така е и с корабите, така е с катерите, така е с всичко в армията ни !
Това е поредният ГЕРБ скандал, който тихомълком се замита и докато хората се вълнуват за кого да гласуват или какво е станало в къщата на Биг Брадър Ненчев тихомълком действа !

Борисов знае и си трае, нали се пълнят партийни каси и депутатски стомаси, а отечеството мило утре само с едно голо УРА  ли ще го пазим ?

Efekt 2

Да кучетата си лаят, ГЕРБ си крадат, но утре нашите деца ще плащат дългът !
А всички вие една „оставка“ не смеете да извикате !
Ако правителството на ГРЕБ е срам и позор за България ние дето мълчим и ги оставяме да си правят каквото искат няма ли един ден да бъдем срам и позор  за внуците си !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.