ДПС започнаха предизборна кампания със скандално +ВИДЕО

ДПС започнаха предизборна кaмпания със скандално +ВИДЕО

Скандален филм на арабската телевизия представя Освобождението като геноцид над турците!

“Оръжия гърмят във Видин. Джамиите са унищожени по време на сутрешната молитва. Църкви са построени по време на обедната молитва. Неверниците са в църквата. Всяка сутрин невинни деца са отвеждани в църквата и принуждавани да се молят. О, султане мой, спаси ни от странниците. Знай това, няма друга религия освен Исляма.”

С тази песен и на фона на митинг на ДПС стартира филм на телевизия Al Jazeera World, озаглавен “България, моя земя”, видя Nbox.bg. Скандалното видео е публикувано в сайта за видеообмен dailymotion.com вчера и вече започва да събира гледания. В описанието на клипа е записано, че той обрисува живота на етническата турска общност в България, преследвана и дори депортирана през миналия век. Тя от своя страна продължавала и днес борбата си за признаване. Филмът е създаден от турската документалистка от Истанбул Йелда Йанат.

Efekt 2

Скандално е и самото видео. След песента, то стартира с кратка историческа справка за България, но незнайно защо тя обхваща периода след създаването на Османската империя. Така според Al Jazeera World Българската държава се създава през 19 век, като допреди това е била част от Османската империя от 14 век. Историческа неточност се появява и в твърдението, че страната ни се освобождава от османско владичество по време на балканските войни.

Сред твърденията на участвалите във филма историци пък по време на “създадената от България война през 1877 г. -1878 г. е предизвикала смъртта на около 70% от турското население” на тогавашните османски територии, което пък било мнозинство по това време.

Целият 44 минутен филм на Al Jazeera World е изпълнен с подобни “исторически факти” от времето на Освобождението и около събитията на Възродителния процес.

Ето и самото видео :



Източник: www.vidin-online.com/

Ние от Blife.eu казваме, че ДПС в момента уронва имиджа на страната ни с този филм ! Обърнете внимание на няколко факта заради, който използваме абревиатурата ДПС:

На първо място във филмът се говори на Турски език !

Второ място филмът показва гледната точка на етническото малцинство в България и това е болната тема на самоопределящите се като Турци в страната ни, а именно възродителният процес!

На трето място почти всички от интервюираните са членове или симпатизанти на ДПС, което показва, че това е поръчкова продукция!

На четвърто място филмът си личи, че е сниман поне преди година, защото в момента сняг няма в България, което означава, че той е пазен и се е чакало удобен момент в който да се пусне и да се припомни на избирателите им защо ДПС е създадена и кой са им лидерите !

На пето място филмът се пуска във външна продукция с което се цели да се предизвика международен отзвук или най-малкото да се привлече вниманието на светът към ДПС !

На шесто място във филмът се излагат неверни цифри, но умишленото им завишаване цели да внуши на аудиторията на арабската телевизия, че в България се е извършил геноцид над Турското населения от Българското и така да получат по-голяма външна подкрепа!

На седмо място бе акцентът с джамиите и че видите ли вашите братя мюсюлмани тук на какво са подложени от столетия, но видите ли ние сме тука ислямът е тук и оцеляваме !

На осмо място бе тънкият акцент, че не само оцеляваме, но и съхраняваме нашият фолклор и нашата идентичност !

На девето място, но не на последно, единият от акценти е как са се борили и как са протестирали гладни стачки и какво ли не за да се спасят от репресивният апарат, но никъде не се споменава за камионите с оръжие заловени от правителството!

Никъде не се споменава за взривовете и убийствата на гара Буново и никъде не се споменава за сепаратистката дейност в Делиормана за оръжията и радиостанциите заловени там !

ДПС започнаха предизборна кaмпания със скандално +ВИДЕО

Всяка монета има две страни, но тази има само една и това е страната на ДПС ! Този филм цели сплотяване на редиците на ДПС както и да покаже, че движението за права и свободи се бори точно за това за което е именувано! Всички знаем, че те не искат власт и пари !

Още не сме заговорили за падане на правителството и от ДПС започнаха кампания и ние ще им помогнем безплатно ние медиите сега ще вкараме Местан в ефирът на телевизиите и радиата за да обяснява как ДПС нямат нищо общо с този филм! Макар че техният лидер в Джебелт Бахри гордо позира във филмът!

Иначе нашите Турци не признават Арменският геноцид, не признават и геноцидът извършван петстотин години срещу Българският народ, а сега какво трябва нашето правителство да признае, че е имало геноцид срещу милионите турци според филмът на ДПС!

Ние не знаем кой говори на майчин език и кой говори с езикът на омразата, но в държавата ни има и друга гледна точка и Вие преценете сами :
Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
(2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против републиката.

Чл. 103. (Доп. – ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9. Какво целят продуцентите на преходът ние можем само да гадаем, но ако този филм нагнети напрежение и се стигне не дай си Боже по-далеч дали продуцентите няма да са извършели престъпление против републиката ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.