Алчният не спира ЕВРО парите да дублира и новата хип-хоп песен за него се рапира

Алчният не спира ЕВРО парите да дублира и новата хип-хоп песен за него се рапира

Вижте кой политик възпяха

Хип-хоп песен увековечи кмета на Земен Димитър Сотиров за усвояването на евросредства

Увековечиха кмета на Земен Димитър Сотиров в хип-хоп песен, посветена на усвояването на евросредства. Песента се нарича „Източен блок – Земенски леб”, вече се разпространява в youtube и е направена след разследването на сайта „Бивол” и Агро тв за реализирането на четири проекта по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ в общината. Сред тях е „Реконструкция, саниране и модернизация на спортна инфраструктура в община Земен” на стойност 3 468 924,92 лв.

Алчният не спира ЕВРО парите да дублира и новата хип-хоп песен за него се рапира

Efekt 2

Цялата песен е пронизана от думите на кмета Сотиров, казани по време на разговор с журналист във връзка с проектите. Словата на управника се чуват непрекъснато: „Какво има да ви ги коментирам. Всичко си е наред, Всичко се знае. Направена е проверка. Вие не говорите професионално. Нема какво да ви обяснявам. Мога да ви науча на некои работи”.

Песента „Източен блок – Земенски леб” завърша с думите на Сотиров към журналист: Вие с мене ли разговаряте. Ма аз не съм кмет, вие ме бъркате нещо”..

Музиката е на Томаш Вайнер. Изпълнителите са Любена Нинова и Борис Деспотов. Текстът е на Борис Деспотов.

Освен „Бивол”, телевизия „Агро” също посвети няколко свои предавания на усвояване на средства от Програмата за развитие на селските райони в община Земен, със средства от която бяха направени стадионът в малкото градче и екопътека за 300 000 лв., туристически център за 240 000 лв. с 290 растителни вида.

Алчният не спира ЕВРО парите да дублира и новата хип-хоп песен за него се рапира

Земен се прочу и по света, тъй като CNN също пусна репортаж на онлайн страницата си, посвете на земенския кмет под името: This is Bulgaria – So steal the money of Europeans and no one stand in their way /Това е България – така крадат парите на европейците и никой не им пречи/ –http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1269529

На практика тя е препечатка от разследването на „Бивол” със заглавие „Аферата Земен” –https://bivol.bg/%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD.html

Разследващите журналисти твърдят, че четири проекта но ПРСР, по-позната като селската програма, независимо от стойността си, се възлагат от Общината на сума, надвишаваща в пъти пазарната стойност на заложените работи.

Алчният не спира ЕВРО парите да дублира и новата хип-хоп песен за него се рапира

CNN публикува и интервю на „Бивол” с шефа на Центъра за превенция и противодействие на корупцията БОРКОР Елеонора Николова за начина, по който у нас се провеждат обществените поръчки по европейски програми. В него тя твърди: „Ние установихме по категоричен начин, че преди да има идея да се проведе такава обществена поръчка, тя се предхожда от една корупционна сделка. Сделка между възложител и изпълнител, в която те предварително се договарят за общественото благо, което ще бъде реализирано, за парите, които ще бъдат разпределени между играчите. По този начин стойността на поръчката драстично надхвърля пазарната стойност от една страна, от друга страна, пак заради тези комисионни, качеството, което ние получаваме е изключително ниско”.
Източник: perniktoday.net/

Ето ВИДЕОТО:

Алчният не спира ЕВРО парите да дублира и новата хип-хоп песен за него се рапира! Вижте кой политик възпяха! Ние от Blife.eu ще помолим и други медии да се включат в разпространението на скандалът Земен! Така е в ГЕРБ освен тунели се строят и стадиони и екопътеки! Усвояване какво да се прави и те семейства хранят нали?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.