Дяконът Игнатий пак влезе в Божият храм! Вижте къде!

Дяконът Игнатий пак влезе в Божият храм! Вижте къде!

Родолюбиви Българи издигнаха паметник на Левски в Църковен двор и нека се помни, нека се знае кой е Васил Левски !

Инициатор е 61-годишният строител от гр.Ахелой Милчо Томов, който казва, че е родственик на сподвижника на Васил Левски от Габровския революционен комитет Петър Аладжата.

Дяконът Игнатий пак влезе в Божият храм! Вижте къде!

Фондация “Ние, българите по света” поръчват изработката на паметника с лика на Апостола за българската имигрантска общност в Чикаго. Скулптурата е дело на младите художници Христо Георгиев от гр.Поморие и Милен Каменов от гр.Враца.

Сред инициаторите са Никола Масларски от гр. Разлог, благоевградчаните Пламен Бежански – „Газдата“, Драгомир Богданов и Станимир Динев, които са членове на най-старата и най-голяма българска организация зад граница, Македонската патриотична организация (МПО) е политическа организация, основана във Форт Уейн, САЩ през 1922 г. от емигранти от Егейска Македония.

Efekt 2

Дяконът Игнатий пак влезе в Божият храм! Вижте къде!

Това е вторият паметник на Левски в САЩ. Другият се намира до българското посолство във Вашингтон. Младите футболисти на “Миньор” Чикаго също се възползваха от възможността да се включат в изграждането на бюст-паметника на Апостола на свободата – Васил Левски. Играчите на най-добрия български отбор събраха 500 долара и ги дариха за свещената българска кауза.

Дяконът Игнатий пак влезе в Божият храм! Вижте къде!

Разложанинът Никола Масларски бе в групата, която откри паметника на 16 май. В социалните мрежи той и останалите членове на Фондация “Ние, българите по света” написаха: “Голям ден бе 16-ти Май в Чикаго. Ето първата причина. И го издигнахме, и стоеше толкова колосален, огромен и велик, че всички немеехме и се чувствахме толкова малки пред Него“.

Ние от blife.eu:  Честито на Чикаго и отправяме призив към всички Български общности по светът да последват техният пример !

Дяконът Игнатий пак влезе в Божият храм! Вижте къде!

Нека светът узнае кой е Васил Левски, нека целият свят узнае  срещу кое съжителство се е борил!

И щом в България тези, който се гаврят с ликът му не получават присъди, то поне Дякона да има покой зад граница  както хъшовете са били така и дякона да пробуди сърцата на Българите в чужбина !

Че тук нещо е преклонила глава раята от бедност от немост и от болест не смее погледът да си вдигне камо ли въстание да направи !

Нека кажем Браво на хората в Чикаго и да припомним, че тук са оставили бащини си двори и техните братя и сестри в робство !

Дяконът Игнатий пак влезе в Божият храм! Вижте къде!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.