Започна въоръжаване в ЕС

Започна въоръжаване в ЕС

В Европа трескаво въоръжаване заради бежанците

В Австрия жителите трескаво изкупуват стоката в местните оръжейни магазини, за да могат в случай на необходимост да защитят семействата си от възможни нападения на мюсюлмани бежанци, съобщи порталът WND. В последните месеци страната бе залята от невиждан поток от бежанци заради политиката на „отворени граници” най-вече на канцлера на Германия Ангела Меркел. Според някои оценки броят на бежанците от Близкия изток и Северна Африка може да достигне един милион души само в Германия.

Ако в Германия, Великобритания, Дания и Холандия закупуването на оръжие от обикновените граждани е достатъчно добре ограничено, то законите в Австрия не са толкова сурови. Ако се вярва на репортаж на телевизия „Чех ТВ”, цитираща „Тиролер Тагесцайтунг” в оръжейните магазини в Австрия пушките се изкупуват като топъл хляб.

Повечето от новите собственици на оръжие са жени, които без него нямат много шансове да окажат съпротива при нападение. Гражданите, които по някаква причина не могат да си купят пушка, се задоволяват със спрейове с лютив газ. Продавач от местен оръжеен магазин е разказал, че тази тенденция се наблюдава през последните три седмици. Преди бежанската вълна интересът към оръжието в Европа е бил само от страна на ловци и спортисти, докато сега това се на съвсем редови хора, желаещи да могат да се защитят при нужда. Експертите обаче припомнят, че оръжието няма да реши проблемите, породени от бежанската вълна, а само ще ги задълбочи и ще увеличи броя на конфликтите.

Съвсем наскора стана известно, че Австрия ще изгради „технически пречки“ на границата си със Словения, за да контролира потока на хиляди имигранти, преминаващи ежедневно на австрийска територия, заяви вътрешният министър Йохана Микъл-Лайтнер във вторник.
Над 680 хил. лица, търсещи убежище, които бягат от войната и лишенията в Близкия изток, Африка и Азия, са пристигнали в Европа тази година, като Словения и Австрия в момента понасят тежестта на мигрантския прилив по коридора през Западните Балкани. „Целта е да се осигури организирано, контролирано влизане в страната ни, а не да се затваря границата. През последните седмици групи мигранти се държаха нетърпеливо и агресивно и трябва да се вземат всички предпазни мерки“, заяви Лайтнер пред местни медии. Министърът, която е член на консервативната Австрийска народна партия, управляваща заедно със социалдемократите, заяви, че е необходимо да се вземат „строги, трайни мерки“ заради риска от сблъсъци в групите от мигранти и бежанци, които обикновено чакат с часове на студа, за да преминат австрийско-словенската граница.

Миналата седмица вътрешният министър бе разкритикувана в Австрия заради призива си да се построи „крепостта Европа“.
От 17 октомври през Словения са преминали транзитно близо 90 000 мигранти. Междувременно германското правителство обвини Австрия в сряда, че принуждава бежанците да преминават границата през нощта, и заяви, че очаква от Виена да предприеме мерки за спирането на подобни практики.

Efekt 2

В същото време продължава и потока на мигранти през Средиземно море. Най-малко 10 души, сред които седем деца загинаха при потъването на дървено корабче на мигранти край бреговете на гръцкия остров Лесбос, съобщиха властите на страната.
Първоначалните данни сочеха седем загинали, сред които пет деца, но по-късно бяха открити телата на още трима удавени – две деца и една жена. Съобщава се, че са спасени 241 души, които са с тежка хипотермия заради времето, прекарано в студените води на морето.
Гръцки патрулни кораби и хеликоптер, както и рибарски съдове и жители на острова с джетове се включиха в спасителните операции, които бяха затруднени заради тъмнината и силния вятър.

Според местни медии в болница се откарани деца в критично състояние. Полицията съобщава, че не е ясно колко точно са пътували на кораба и колко хора още може да са се оказали във водата. Общо 39 стана броят на мигрантите, които са намерили този месец смъртта си във водите на Гърция, опитвайки се да достигнат сушата. От началото на годината 560 000 мигранти и бежанци от Сирия, са пристигнали в Гърция по вода, а достигналите Европа през Средиземно море са около 700 000, съобщават от Междунардната служба по миграциите. Повече от 3200 души са загинали при тези пътувания през морето, като повечето от тях са деца.

На фона на случващото се бившият премиер на Австралия Тони Абът посъветва Великобритания да разреши бежанската криза като отпрати обратно лодките на мигрантите, съобщи онлайн изданието „Хъфингтън поуст”. В противен случай Обединеното кралство ще страда от „катастрофалната грешка“, предупреди австралийският политик. В първата реч след загубата на властта Абът заяви, че австралийският опит показва, че единственият начин да се „разубедят хората, които искат да дойдат, е да не ги пускаш“. И точно това правеше Австралия при управлението на Тони Абът – лодките, превозващи мигранти, не бяха допускани до бреговете на страната.
Някогашният стажант-свещеник бе критикуван остро за оспорването на християнската догма за любовта към ближния. „Косвено или пряко, императивът да обичаш ближния както себе си лежи в основата на западната политика…но точно сега този благотворен инстинкт води голяма част от Европа към катастрофална грешка“, коментира Абът.
Източник: bultimes.com/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.