“Здравето на гражданите ни е най-важно” каза Путин и забранява ГМО продуктите !

"Здравето на гражданите ни е най-важно" каза Путин и забранява ГМО продуктите !

Русия: Всички ГМО продукти стават НЕЗАКОННИ! Здравето на гражданите е най-важното!

Докато американският народ бива хранен насила с ГМО и праща петиции на правителството си за честно етикетиране на храните, други страни по света вече премахват трансгенните съставки от предлагането си на храни.Докато американците се молят да знаят какъв вид агрохимикали и ГМО се съдържат в храната им, руското правителство предприема исторически мерки за напълно премахване производството на генетично модифицирани храни.

Манипулирането на природата на генетично ниво и превръщането ѝ в собственост и печалба е начинът, по който биотехнологичната индустрия прави бизнес. Най-лошият биотехнологичен гигант Монсанто, който е със седалище в Сейнт Луис, на практика управлява правителствените агенции, които са били въведени, за да държат хората в безопасност. Оказва се, че агенциите за безопасност на правителството, особено Агенцията за храните и лекарствата (FDA), могат да бъдат превзети от мощни индустрии, за да благоприятстват корпоративни програми в САЩ и по света.
Една страна, която няма да се примири с това, е Русия.

Efekt 2

Русия заема позиция срещу ГМО.Вицепремиерът Аркадий Дворкович направи публични новините на международна конференция по биотехнологии в руския град Киров. „Що се отнася до загрижеността относно генетично-модифицираните организми, ние взехме решение да не се използват никакви ГМО в хранителните производства.“ До средата на 2017 г. всички генетично модифицирани продукти, които могат да влязат в контакт с околната среда, трябва да бъдат вписани в регистрите на руското правителство. По това време, всичкото генетично модифицирано производство на храни ще спре, освобождавайки руските фермерите да произвеждат здравословна храна с непроменен състав. През последните десет години, акциите на ГМО в Русия са паднали от 12% до 0,01 процента. Това е най-вече защото руското правителство не е инфилтрирано от биотехнологичната индустрия, както е в Америка. Агентите на Монсанто рутинно правят тайни споразумения с правителството на САЩ през годините, като най-голямата биотехнологична индустрия се стреми да прокарва генетично модифицирани организми и агрохимикали върху населението.

Ето един кратък списък на някои от оперативните работници на Монсанто, които са проникнали в правителството на САЩ: Артър Хъл Хейс е бивш комисар на FDA, който е бил консултант на фирмата Searle’s Public Relations Firm, която в крайна сметка се слива с Монсанто. Маргарет Милър е била назначена за заместник-директор на FDA през 1991 г. Тя също е била топ учен на Монсанто, който е помогнал да се одобри рекомбинантния говежди растежен хормон в млечните продукти. Майкъл Тейлър е бил назначен за заместник комисар по политиката на FDA от Обама през 2010 г. Той е служил и в офиса на Монсанто във Вашингтон и е работил като адвокат за Монсанто в продължение на седем години. Кларънс Томас е бил назначен във Върховния съд на САЩ през 1991 г. Той е бивш адвокат на Монсанто, който никога не се е интересувал от химическото замърсяване на околната среда. Д-р Вирджиния Уелдън е бивш член на Консултативния комитет Метаболизъм и ендокринна система на FDA, която също е работила като старши вицепрезидент за публична политика в Монсанто. Ан Венеман е била назначена за ръководител на Американското министерство на земеделието (USDA) през 2001 година. Нейният предишен работодател е дъщерно дружество на Монсанто, наречено Calgene. Тя е служила на борда на директорите на Calgene. Уилиам Д. Ръкелшаус е бил първият главен администратор на Агенцията за защита на околната среда (EPA). По-късно той става действащ директор на ФБР и заместник-генерален прокурор на САЩ. В частния сектор той е бил член на Съвета на директорите на Монсанто. Ричард Дж. Махони е бил главен изпълнителен директор на Монсанто в продължение на 14 години. Той също така е бил член на Комитета за търговска политика на правителството на САЩ, управлявайки търговията към американски, съветски, японски и корейски търговски съвети. Хилъри Р. Клинтън стана държавен секретар при Обама и се опитва да стане президент на САЩ. Предишният й опит включва работата й като адвокат на Монсанто за фирмата Rose Law Firm.

Руски граждани и учени поддържат отхвърлянето на ГМО, тъй като законодатели настояват за пълна забрана
Общата враждебност на Американските главни медии, които са силно повлияни от фармацевтичните и химически картели, към Русия по време на Зимните олимпийски игри през 2014 г., би могла да се дължи на позицията на Евразийската страна към генетично модифицираните организми (ГМО). Според Гласът на Русия (ГР), Министерство на земеделието на Русия иска да види отглеждането и продажбата на ГМО напълно забранено в Русия и цялото селско стопанство на страната да се превърне в органично, като най-малко 80 процента от руските граждани признават, че също се противопоставят на корумпираната технология.

Пряка заплаха за мощните индустрии, които контролират правителството на САЩ и медийната машина, силната анти-ГМО позиция на Русия се очаква бързо да помете цяла Европа, като почти целият континент в момента изисква най-малко да се етикетира ГМО на ниво търговия на дребно. Но ако Русия реши да удари брадвата на биотехнологиите като цяло и да поеме ролята на световен лидер в производството на чисти храни, много други страни вероятно ще последват примера, който би могъл да бъде последната капка, която чупи гърба на камилата за трансгенни култури.
Руският закон вече изисква етикетирането на храните, съдържащи ГМО и до голяма степен се счита за страна без ГМО, което се дължи на факта, че Москва, Белгород, Кострома, Нижни Новгород, Курган и много други градове са били обявени за зони без ГМО. В действителност в момента в Русия изобщо не се отглеждат ГМ култури и страната хвали позицията си на световен лидер в производството на зърно, което не е генетично модифицирано, от което изнася около 20 милиона тона на световния пазар всяка година.

Стандартите на СТО заплашват да повредят трайно руското селско стопанство
Скорошното присъединяване на Русия към Световната Търговска Организация (СТО) през 2012 г., обаче, заплашва да подкопае солидарността на нейната чиста земеделска система. Поради това, много политически експерти призовават за незабавно включване на законодателство за забрана на цялото производство на ГМ култури в границите на Русия. Ход, който също ще се обърне към присъщите проблеми за безопасността, свързани с ГМО, игнорирани от САЩ и други държави, които сляпо са прегърнали технологията. „Тези организми са опасни, защото самата технология на производството им е далеч от перфектна – тя се характеризира с патогенни бактерии и вируси,“ казва професор по биология и международен експерт по безопасност на храните д-р Ирина Ермакова относно проблемите с ГМО. „Когато учените изследваха последиците от ГМО-продуктите върху животни, те бяха ужасени от резултатите – рак и затлъстяване. Така че най-доброто нещо би било да се забранят всички такива храни … както правят европейските страни.“

По-голямата част от руските граждани също са против ГМО, което помага за натиска за актуализиране на законите за храните в страната. Според ГР наскоро група от депутати са въвели законопроект за изменение на законодателството на Русия „за безопасност и качество на хранителните продукти“, който ще изисква всички храни, произведени в Русия да бъдат напълно без ГМО, както и забрана за производство на ГМО на руска земя. „Изглежда много мъдро решение за мен“, заявява Нина Холанд, изследовател и активист в Обсерваторията Корпоративна Европа. Група, посветена на предизвикателство към безотговорно корпоративно земеделие и други институционализирани несправедливости. „ЕС [Европейският съюз] не произвежда много ГМО, само малко царевица в Испания. Така че ще бъде добре, ако Русия забрани ГМО – както от екологична гледна точка, така и от гледна точка на независимостта на земеделските производители.“
Русия обмисля пълна забрана на ГМО

Руското правителство е наредило всички съответни агенции да проучат дали да продължат или не вноса на генетично модифицирани организми (ГМО) в страната. Според докладите, руският министър-председател Дмитрий Медведев е наредил действието, насочвайки агенциите да направят своите препоръки до 15 октомври.
Източник: Био Поглед /bultimes.com и bradva.bg/

Ние от Blife.eu питаме кога и в България ще се случи това кога правителството ни ще помисли за населението ?
Сега в хранителните ни вериги изборът ни е между ГМО и ГМО !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator