Ислямските братя и трафикът

Ислямските братя и трафикът

Арестуваните след акцията на МВР по публикации на Nbox станаха 130

Прибираме чужденци без документи, потвърди главсека Георги Костов. Повече от 130 души са задържани до момента в акцията срещу нелегалните имигранти, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред “Фокус”. Акцията е разпоредена от него след участието на след участието на криминалния редактор Стефан Ташев тази сутрин по Нова телевизия, който разказа за разследването за трафика на нелегални имигранти, осъществяващ се на метри от сградата на Гранична полиция в София. “Това са лица, които не владеят български език и не притежават документи за самоличност. На този ранен етап не можем да кажем дали са регистрирани като бежанци или са незаконно проникнали в страната”, обясни той. Акцията продължава и в момента.

Включени са екипи както на полицията и жандармерията, така и на ДАНС и дирекция „Миграция” към МВР. Те проверяват личните документ на лицата в района. Каналът за трафик на хора през ивайловградските села Сив Кладенец и Одринци, за които Nbox разказа вчера, се обслужва от хора на обвинения в радикален ислям и разпространение на идеите на „Ислямска държава“ у нас ходжа Ахмед Муса от Пазарджик. Това показват данните на нашите служби. Муса, който получи на две инстанции присъда от 2 г затвор за радикален ислям по „делото на имамите“, бе арестуван през ноември м.г. от ДАНС за разпространение на идеите на Ислямска държава у нас в ромския кв. Изток на Пазарджик. Заедно с него обвинение получиха още 14 души. Делото срещу тях бе внесено в съда на 2 юли 2015 г. Според прокуратурата 14-те обвиняеми са работили активно за налагането на халифат и са разпространявали през “Фейсбук” клипове с пропаганда за война. В хода на досъдебното разследване са събрани доказателства, че българската клетка на радикален ислям у нас е Пазарджик и регионът. Хората на Муса поемат нелегалните имигранти преминали река Луда река край границата с Гърция.

Efekt 2

Там са обезлюдените села Сив Кладенец и Одринци, в чийто къщи те преспиват. На другия ден циганите от кв. „Изток“ на Пазарджик товарят чужденците в коли и микробуси и ги прекарват по черни пътища към Батак и после в Пазарджик. Оттам ги поемат цигани трафиканти от Лом, Видин или Костинброд. Тяхната задача е да ги преведат през границата в Сърбия. Пътят през Ивайловград и Доспат не се използва заради засиленото полицейско присъствие и проверките по него. Каналът през Сив Кладенец започва да работи и то с пълна сила в „зората на демокрацията“ от началото на 90-те г. на миналия век, но в обратна посока към Гърция.

През него каналджиите са прекарвали българки да проституират в южната ни съседка. Сега в обратна тече поток от хора, които се „внасят“ нелегално през границата. Каналът носи отлични доходи и затова хората на Муса, който лежи в ареста в Пазарджик, карат имигрантите с нови коли и бусове за прикритие, твърдят местните хора. Както Nbox писа трансграничният канал от Турция към Западна Европа за трафик на хора се ръководи от турци и араби, а българите са подизпълнители – водачи и шофьори. Най-любопитното в случая е, че за всеки „трансфер“ на имигрантска група се извършват разплащания в Турция по система, несъвместима с нито една в света.

Става дума за шериатската система ХУАЛА, известна в арабския свят от далечни векове. Елементи от нея ползват по-късно рицарите-тамплиери, смятани за родоначалници на банковото дело в Европа. Нелегалният имигрант е пращан при посредник да речем в Одрин или Истанбул. На него той внася 10 000 евро и получава документ-подобно на сертификат. Посредникът, нещо като нелегален банкер или касиер, му казва кого да търси като пристигне в Германия или Швейцария. Това е посредникът от другата страна. Срещу сертификатът или честната дума той дава десетте хиляди евра на пристигналият там имигрант срещу 1 % комисионна. Тези транзакции нямат нищо общо със световната финансова система, непроследими са и за тях не се плащат данъци и такси. По система ХУАЛА, на арабски превеждане, трафикантите на хора складират парите си в Швейцария. По същия канал в двете посоки текат и милионите за Ислямска държава, сочат данните на спецслужбите. ХУАЛА, основана на честна дума и законите на шериата, е непробиваема за външни хора. Стефан Ташев, Nbox
Източник: nbox.bg

Радикалният ислям от България в помощ на радикалните си братя и сестри!Ние от Blife.eu питаме не са един или два случаите на укриване на терористи издирвани в България ! До колко са готови Българските ислямисти да помагат на своите събратя и до къде са готови да стигнат в това ? Много са тревожните въпроси, който тяхната отдаденост на другото пораждат в нас ? Трябва ли да се притесняваме, че утре може да има и помощ ако техните събратя решат да правят атентати в България и къде е държавата сега, утре може и да е късно ? Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator