Края на Капитализма ! Чудовищният експеримент „Неолиберализъм“ беше последният й отчаян опит да се спаси от Унищожение!

Краят на Западната Цивилизация вече е факт! Чудовищният експеримент „Неолиберализъм“ беше последният й отчаян опит да се спаси от Унищожение! Виж Тук:

Идва ли Края на капитализма !
Изборите в Съединените щати показаха недвусмислено, че хората в „страната на свободата“, искат смяна на системата. Американците пожелаха да бастисат мракобесната система, която доведе до това 1 % от населението да притежава 95 процента от парите и всичко, произведено в държавата.
Тази задокеанска система на грамадни имения, блестящи дрехи и супермодерни коли, на огромни частни яхти, хеликоптери, самолети и дори космически кораби, на частни армии, които пазят „богоизбраните“ и убиват без да им мигне окото и съвсем безнаказано всеки, случайно попаднал на пътя им човек…

Тази система, която изглеждаше вечна и непоклатима… Изведнъж и съвсем неочаквано се разклати и пропука, и започна да пръщи и да се къса по всички шевове.

Efekt 2

Истината е, че народът, който живее в цитаделата на капитализма, в страната на „неограничените възможности“… се уплаши от собствената си система. Уплаши се от неолибералния капитализъм.

Уплаши се от банкерите и финансовите брокери на Уолстрийт, които, се оказа, че когато си поискат могат да им спретнат някоя финансова криза и да приберат всичките им спестявания както стана през финансовия апокалипсис от 2008 – 2012 г., когато богатите станаха още по-богати, а бедните още по-бедни.

Американците са уплашиха от транснационалните компании, които искаха да ликвидират националните държави не само в Европа, но и в самата Америка. Които поискаха да бъдат не само задкулисни управляващи, като зависят от президенти, сенатори, конгресмени, градоначалници и прочие „пасмина“.

Те поискаха да са официалната власт. Те, мегакомпаниите – да могат законово да заповядват на държавните органи. Така те създадоха неолибералния модел, който се опитаха да наложат със сила по цялата планета.

Хората в САЩ, за първи път в историята на страната си, се уплашиха от това, в което тя се е превърнала. Защото само за няколко десетилетия страната на свободата, стана страна на робството. Олигархичният капитал пороби хората в Америка, като си назначи Барак Обама, чиято задача беше да прокара така нареченото „споразумение“ за Трансатлантическо търговско и икономическо партньорство. Което ТТИП трябваше да зароби и тяхната държава. Между другото, това „споразумение“ предвижда пълно отпадане на митата за вносните стоки. Това пък означава фалит на дребния и среден бизнес не само в Щатите, но и в целия свят.

Следователно, както заяви Доналд Тръмп, това споразумение облагодетелства само огромните мултинационални корпорации и унищожава нормалния бизнес и държавите.

Народът в Щатите за пръв път се уплаши повече от капитализма, отколкото от социализма. Категорично доказателство за това са онези около 15 милиона млади и образовани американци, които гласуваха за „демократичния социализъм“ на кандидат-президента Бърни Сандърс.

Ако ги прибавим към другите около 60 милиона, които гласуваха за Доналд Тръмп, ще се окаже, че от около 120 милиона избиратели в САЩ, 75 милиона, тоест 63% , са гласували за промяна на системата, която ги превърна в роби.

Политолози и социолози наричат тази система „либерален капитализъм“, глобализъм и прочие сложни наименования, с цел да покажат, че тя е нещо по-различно от класическия капитализъм, че тя е някаква модификация и малформация, която може да изчезне, но капитализмът ще остане.

Хайде тогава нека си зададем въпроса, коя система създаде тези огромни гешефтарски банки от Уолстрийт, които грабят хората? Коя система създаде Мултинационалните компании, които владеят Америка и света и диктуват политиката и?

Отговорът е съвсем прост, но няма да го чуете от политолози и социолози. Системата на класическия капитализъм роди тези уродливи банки и корпорации, които свързани с военната индустрия и армията, от много години водят завоевателни войни и избиват десетки милиони хора по света. Тези чудовища се родиха в прехвалените „демократично-капиталистически“ общества на САЩ и Западна Европа. Това е истината. Казано с други думи- след 150 години, традиционния капитализъм се изчерпа и той се изроди!

Значи тази остаряла и изживяла времето си система, трябва да се промени. Но как точно?

Отговорът отново е много елементарен. Както при феодалната система трябваше да се ликвидира феодалното робство, така и при капиталистическата система трябва да се ликвидира икономическото робство. Трябва да се намалява и ликвидира експлоатацията на човека и гражданите от отделни личности, наричащи себе си „бизнесмени“. Трябва произведеното с труда на всички ни, да не се „приватизира“ от тях, а да се разпределя справедливо, така че всички да живеят нормално, без да ровят в кофите за боклук.

Защото обществото не се състои само от предприемачи. В него има и лекари, учители, учени, писатели, художници, музиканти и т.н. Следователно, така наречените „предприемачи на 21-ви век“ са само една малка част от цялото общество. А за да може едно общество да функционира нормално, то има нужда от всичките си части. И това е основния недъг на съвременния неолиберален капиталистически модел.

Нека видим сега, как обичаният от целия руски народ, харизматичен лидер Владимир Путин решава тези проблеми в Руската федерация:
Още в началото на своя първи президентски мандат, той събра руските олигарси и им каза, че те са забогатели, използвайки богатствата на държавата и ниско платения труд на обикновените хора. Каза им, че ако искат техния бизнес да върви, трябва държавата Русия да е силна. И разпореди безапелационно да делят богатствата и печалбите си 50 на 50 с държавата.

Тоест, Владимир Путин сложи предприемачите на мястото им. Да, те са важни фигури, но не са по-големи нито от държавата, нито от народа си. При изключителния човеколюбец Путин, бизнеса не владее държавата, а работи в полза на своята родина и на народа си. Частните лица получават своя дял, но държавата владее своите богатства.

След това Путин върна в ръцете на държавата всички стратегически отрасли от икономиката, които бяха на бърза ръка ограбени от местни и чужди „бизнесмени“.

Усилията на бизнесмена трябва да се възнаграждават, но също така и усилията на учения, лекаря, учителя, музиканта. Те също трябва да получат подобаваща награда. Защото какво би било едно общество, в което виреят само бизнесмени?! Такова общество ще деградира и ще се разпадне! Ето към това ни води неолибералния капиталистически модел на Хилари и Обама!

И най-важното нещо, което Владимир Путин непрекъснато повтаря на министри и губернатори е приоритетът на Социалната сфера. Увеличаване на жизнения стандарт на руснаците. От 2000 г. досега заплатите и пенсиите в Русия са увеличени 19 пъти при инфлация от 2-3 % годишно.

Не казвам, че в Русия всичко е наред. Казвам само, че великият руски президент положи началото на една ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА и СОЦИАЛНА държава, от която опит сега тепърва ще черпи Доналд Тръмп.

Путин гради такава държава, каквато ще стане и нашата, ако се присъединим към Евразийския съюз. Ако изгоним прозападния соросоиден нашенски „елит“. Ако изгоним олигарсите, които ограбиха цялото държавно богатство и оставиха 90% от българите на ръба на мизерията. За една силна, справедлива и просперираща България!
Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.