Краят на Фейсбук е близо ! ФБ с нови сили срещу недостоверната информация

Краят на Фейсбук е близо ! ФБ с нови сили срещу недостоверната информация


„Социалната мрежа Фейсбук е избрала нова стратегия и инструменти за борба с разпространяването на лъжливи новини. За оценка на текстовете ще бъдат привличани потребители и странични организации – новинарски портали, агенции, телевизионни канали.“ Това се казва в съобщение на компанията, цитирано от руски медии.
„Вярваме, че хората трябва да имат избор и самите ние не можем да съдим за истината, затова подходихме към този проблем изключително внимателно. Фокусирахме усилията си върху най-лошото от най-лошото – върху очевидни лъжи, разпространявани от спамърите зарази собствена изгода“, предава РИА „Новости“ съобщението на социалната мрежа.

Фейсбук ще задейства по-активно потребителите си за отсяване на лъжливите новини и за целта възнамерява да привлече странични организации. Сега потребителите ще могат по-лесно да съобщават за новини, които според тях не са истина. Ако достатъчен брой потребители отбележат дадена информация като недостоверна, Фейсбук ще я препраща към странични организации , които да проверят фактите.

Над проверката на фактите заедно със социалната мрежа работят телевизионният канал ABC News, агенция Associated Press, порталите FactCheck.org, Politifact и Snopes. Фейсбук съобщава, че този списък вероятно ще се разширява.

Истории, които не са издържали на проверката за достоверност, няма да се премахват от платформата, но ще бъдат отбелязвани като „спорни“. Такива новини ще се публикуват най-отдолу в новинарската лента.

Потребителите ще могат да кликват върху линка и да научат повече подробности. Ако потребителят пожелае да сподели такава новина с приятели, ще има тази възможност, но ще получи още едно предупреждение.

Efekt 2

Фейсбук неведнъж бе подлагана на критика по повод на неверни новини след президентските избори в САЩ. В продължение на няколко седмици преди и след изборите в социални мрежи като Фейсбук и Туитър се появиха множество информации, свързани с вота за Белия дом. Наблюдатели от някои издания изразиха мнение, че именно насочените срещу кандидата на демократите Хилари Клинтън „недостоверни“ новини са допринесли за нейното поражение.

Социалната мрежа Фейсбук е създадена през февруари 2004 г. от 19-годишния американски студент Марк Зукърбърг. Централата на компанията се намира в Менло-Парк (Калифорния).

Превод от руски: Елена Дюлгерова
Източници : glasove.com и www.vz.ru

Края на Фейсбук

Ние от Blife.eu ще добавим, че това е новата хибридна война, в която самите тролове ще предначертаят края на ФЕЙСБУК ! Защо края ли, ами много просто – за това докладване на сайтове на който Фейсбук ще наложи различни наказания от невидимост на публикациите до пълна забрана за домейните!

И понеже това е грубо нарушение на свободата на словото голям процент от собствениците на медии, блогове и всякакви влогъри и блогъри след хибридната цензура ще започнат леко-полеко да се преместват от Фейсбук към други социални мрежи и така Фейсбук ще загуби най-важният си ресурс – хората, които правят мрежата популярна и активна, хората, които я правят атрактивна, хората, които Ви доставят БЕЗПЛАТНО НОВИНИ И СЪБИТИЯ ! Когато ние се преместим ФЕЙСБУК ЩЕ СТАНЕ НАЙ-СКУЧНОТО МЯСТО НА СВЕТА !

Хората са там където става купона и те ще се преместят, защото в природата няма вакуум и ако ФЕЙСБУК ИСКА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАЙ СКУЧНАТА МРЕЖА ТО ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИ НА ПАРТИЙНИТЕ ТРОЛОВЕТЕ!

Всичко има начало и край и ако и на Фейсбук ще му дойде краят, ако продължава да затяга ЦРУ белезниците на всички Вас и нас !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.