Ненчев се гаври с пагона!

Ненчев се гаври с пагона!

Пълен абсурд! Дават по 5-10лева коледни бонуси в отбраната

Министър Николай Ненчев обеща коледни бонуси и „зарадва“ униформените и цивилните в отбраната средно с по 5-10 лева, пише „Телеграф“. „Нищо, но е от сърце. По-добре да не ги дават, защото е подигравка“, каза възмутен служител от МО. В една от дирекциите изчислили, че на човек се падат точно по 5,50 лева а в друга – по 8 лева.Общо за цялата система на отбраната, в която са заети близо 38 000 души, са отпуснати 200 000 лева. За сухопътните ни войски, чиято численост е около 14 000 души, са предвидени 70 000 лева. Затова там командирите от бойните части ще подберат най-добрите около 300 войници, сержанти и офицери, за да им раздадат по 250 лева. За ВВС пък са отпуснати 32 000 лева.

Източници от ведомството споделиха, че хората са обидени, защото това е залъгване и отбиване на номер. Въобще не е трябвало да се предприема тази стъпка. Освен това как справедливо да се определят кои са най-заслужили, след като винаги ще има обидени. Преди няколко години, когато пак имаше коледни бонуси. МО се разтърси от скандали по какви критерии едни ще получат повече, а други по-малко. Един началник на служба само за ден бе засипан със 70 жалби от ощетени и разгневени. Затова сега много от служителите са решили да дарят парите за децата сираци в Българската армия.
Източник: www.presstv.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че масово военните казват „Ненчев се гаври с пагона ”! Униженията над Българските военни наистина нямат край, наистина не е редно бай мангал паразитиращ социалното министерство, който си седи в тях и получава хиляди левове социални помощи да получава в пъти по-големи коледни надбавки от този, който си рискува животът за да пази суверенитетът и държавата си ! Николай Цонев говореше, че е много важно да се дават стимули на войниците за да бъдат мотивирани, но тук принципът е демотивация с тази подигравка !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Efekt 2