Турският бизнес в Русия в паника

Турският бизнес в Русия в паника

Хюриет: Руски спецслужби обискират банки с турски пари!

Федералната служба за безопасност на Русия проведе проверки във всички руски банки, създадени с турски капитали, съобщи „Хюриет”.

Поводът е подозрения за пране на пари през тези банки от турски бизнесмени.Проверките са били вчера, хората на ФСБ за изучавали банковата документация, но не са открили нищо незаконно. Проверени са и сметки на турски бизнесмени в други 20 руски банки, но и при тях не е открита следа от пране на пари, твърди турският вестник.

Според медията, акцията по-скоро е имала за цел да се създадат нестабилни условия за работа и проблеми на банките. Акцията е станала в „Зираат банк Москва”, „Ишбанк”, дъщерните банки на частните турски банки Garanti Bank, Fiba Bank и Yapı Kredi.

Efekt 2

Информацията за обиските е потвърдена от московския офис на „Зираат банк”. Оттам твърдят, че акцията е била неочаквана, а в хода на проверките не са били иззети нито документи, нито техника..
Източник: paparak.bg/

Ние от Blife.eu ще коментираме, че акцията е имала по-скоро психологически ефект или далечен намек към турският бизнес в Русия ! Дали параноята ще прошепне на Турските фирми и банки вече не сме добре дошли ! В играта на нерви между Турция и Русия на някого няма да му издържат нервите и е въпрос на време нещата да са извън контрол !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.