изпрати новина
Водещи новини

Николай Цонев обвини Ненчев!

Николай Цонев обвини Ненчев!

По случай публикация на Ненчев в mediapool.bg

Ненчев: България ще спести средства, ако чужди самолети охраняват небето й
Много държави – членки на НАТО, участват в съвместната отбрана на въздушното си пространство и България би трябвало да се възползва от тази възможност. Това заяви военният министър Николай Ненчев в интервю за вестник „Стандарт“.
Военната авиация на България е пред колапс и военното министерство от месеци лансира възможността за съвместна охрана на българското въздушно пространство.
Според Ненчев, ако се стигне до тази възможност, България ще може да спести средства, които да бъдат използвани за други цели.
„До този момент сме водили неформални разговори на ниво министри и посланици. Но не сме стигнали дотам да говорим за конкретни обстоятелства“, казва Ненчев.
България се готви да сключи договор с Полша за ремонта на наличните съветски изтребители МиГ 29, след като не успя да се договори с руснаците да продължат поддръжката им.
България разполага с 15 изтребители МиГ 29, но в момента само четири от тях имат летателен ресурс. До средата на следващата година ще останат само два, съобщиха от Министерството на отбраната.
Източник: mediapool.bg

bulpress tv

Вижте какво отговори Николай Цонев лидер на партия Нова Алтернатива!
Предоставяме ви целият текст без редакторска намеса :
Приятели,
С тази си позиция отправям обвинения към Министъра на отбраната(нормално е да кажа- на Република България,но явно БЪЛГАРИЯ не го интересува) за това, че явно нарушава Конституцията на Република България, със своите свободни съчинения!!!
Цитирам:
Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.
Държавният суверенитѐт (на френски: souveraineté — върховна власт) е неотчуждаемо юридическо качество на независима държава, символизиращо нейната политическо-правна самостоятелност, висша отговорност и ценност като първичен субект на международното право; необходимо за изключителното върховенство на държавната власт и предполагащо независимост от властта на друга държава; възникващо или изчезващо по силата на доброволно изменения на статуса на независимата държава като цялостен обществен организъм; обусловено от правовото равенство на независими държави и стоящо в основата на съвременното международно право.
[1]Суверенитетът е изключителното право да се упражнява върховна власт над географски регион или група от хора (напр. нация или племе). Обикновено правителството или друго политическо представителство осъществява суверенните права, въпреки че в някои случаи тези права се упражняват от един човек. Монарх, който управлява суверенна държава, може да бъде наричан суверен на тази държава. Като понятие суверенитетът се определя като върховенство, независимост и самостоятелност на властта на определена държава във вътрешните и външните ѝ работи. Основа на суверенитета е правото на нациите за самоопределение. Суверенитетът е основен принцип на международното публично право, отразен в Устава на ООН.
„Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост.“. Това е записано в член 9 на Конституцията на Република България !
Екипът на blife.eu ви благодари за доверието !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

По случай публикация на Ненчев в mediapool.bg Ненчев: България ще спести средства, ако чужди самолети охраняват небето й Много държави – членки на НАТО, участват в съвместната отбрана на въздушното си пространство и България би трябвало да се възползва от тази възможност. Това заяви военният министър Николай Ненчев в интервю за вестник „Стандарт“. Военната авиация ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: Бъди първи!
0