Ор. полк.инж. Кирил Стаменов :ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!

Ор. полк.инж. Кирил Стаменов :ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!


БЪЛГАРСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ. В ТРЕВОГА

Вижте какво публикува на стената си Ор. полк.инж. Кирил Стаменов!
Днес всички ние имаме нужда от сигурност държавна !
Ние от Blife.eu публикуваме целият текст без редакторска намеса :

Който иска да прочете!
БЪЛГАРСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ.
То се роди в началото на далечната 1908 г. в името на постигане със силата на оръжието на националния идеал -всички българи и български земи да се обединят в една единна държава. Нашето военно разузнаване премина през огъня на четири „горещи“ и една продължила над 40 години изтощителна „студена“ война, преживя мъчителните години на прехода и достигна до наши дни, когато Република България стана зависима, колониална държава на ЕС и НАТО!
Та да си припомним, де:
Преди всичко българското стратегическо военно разузнаване, независимо от превратностите на историческото ни развитие, винаги е работило за отбраната на страната, за защита на нейната териториална цялост, суверенитет и национална сигурност. Военната защита на Отечеството неизменно е стояла като първи негов приоритет без значение какво е държавното устройство на страната, характера на обществено-политическия строй и формата на управление на обществото.

Българското стратегическо военно разузнаване никога не е принадлежало към репресивния държавен апарат. Дори в ерата на социализма, в условията на тоталитарната държава, РУ-ГЩ /РУМНО/ в нито един момент не е било част от Държавна сигурност. Течащият процес на разкриване на досиетата, което неизбежно след време ще бъде отчетено като груба политическа грешка, ще покаже, че РУ-ГЩ никога не е изпълнявало репресивни функции, не се е занимавало с доносничество, с интриги, клевети и очерняне на български граждани. И това ще бъде малкото утешение за ветераните и служителите му.

Ор. полк.инж. Кирил Стаменов
Ор. полк.инж. Кирил Стаменов ВИЖ ОРИГИНАЛА ТУК !

Във военното разузнаване през всичките тези над 100 години служи елитът на армията, а защо не и на държавата. Това са хора, приели доброволно кръста да бъдат бойци на „тихия фронт“. За тях работата в разузнаването е осъзната мисия и отдаване на дълга с всички произтичащи от това последствия. Никак не е случаен фактът, че бивши служители на разузнаването са заемали високи постове в държавната и военната йерархия.
Твърде рисковано е да се ангажира човек с еднозначна оценка на дейността на военното разузнаване за целия период на неговото съществуване. Неизбежно, както във всяка една дейност, така и в разузнавателната, има периоди на възход, има и такива на упадък, като например в годините след подписването на Ньойския мирен договор.
Погледите на държавници, политици и военноначалници се обръщат към него в очакване да получат изпреварваща и обективна информация, за да могат въз основа на нея да вземат най-правилните решения.
Сега достъп в пълен обем до информацията на военното разузнаване имат президентът на Републиката, министър-председателят, председателят на Народното събрание и министърът на отбраната. В засягащия ги обем ползватели на информационния продукт на разузнаването са началникът на ГЩ-БА и съответните командири на войскови формирования.
Наред с оценката на потребителите на информацията, много по-важна е и оценката на историята. Щом като военното разузнаване го имаше вече над 100 години, значи историческата оценка на неговата дейност е положителна.
Българското военно разузнаване навлезе в 21 век като Служба „Военна информация“ (СлВИ). Промяната в РУ-ГЩ не беше само в името, а и във функциите, структурите, задачите и зоната за разузнавателна отговорност. На преден план излязоха задачите, свързани с колективната отбрана и сигурност и така наречените асиметрични рискове и заплахи, най-важната от които е международният тероризъм.
Аз естествено, по понятни причини, не мога да не бъда пристрастен и да не ми се иска военното стратегическо разузнаване да го има поне още 100 години или най-малко – докато има българска армия.

Efekt 2

ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!

Така беше …
(Сега бившия премиер, „генерал” Бойко Борисов ще използва „шефовете” на тази служба, както и на други специализирани служби да се съди с една от най-известните, способни, смели и обективни журналистки Елена Йончева, защото явно тези „шефове” си нямат друга работа?!)
Политическите партии пък масово осветляват служителите на Българските тайни служби предизборно, за радост на враговете на България и за радост на децата …
Давайте! Разрушихте държавата, продадохте я, сега разрушавате човешки, български съдби на достойни хора дали всичко от себе си за сигурността и суверенитета на Родината! ИДИОТИ!
Ор. полк.инж. Кирил Стаменов – 12.3.2017 г., България.

Ние от Blife.eu публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Ние от Blife.eu задаваме следните въпроси:
КОЙ ПОЗВОЛИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ?
КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА ?
КОЙ ПРОДАДЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ ?
И дори да посочим виновникът за това, няма да бъде поправено! Който и да е ще си понесе вината по един или по друг начин както става в техните среди официално или неофициално !
Всяка държава има разузнаване, а то е гарант за устойчивост и просперитет, то е гарант за сигурност на нацията!

Време е да върнем честа по челата, време е за доктрина на една нова Държавна Сигурност !
България може, България трябва !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.