От МВР ще арестуват децата Ви! Вижте защо !

От МВР ще арестуват децата Ви! Вижте защо !

От МВР ще арестуват децата Ви! Вижте защо !
Работите до късно? Търсете детето си в районното!

„Децата от занималня, които не са взети до 18.00 ч. ще бъдат отвеждани в 7 РУ на МВР“. Това съобщение, залепено в столично училище и публикувано в социалната мрежа, предизвика бурни реакции сред родителите. Някои разпознаха занималнята, за която се отнася предупреждението, други споделиха за подобни заплахи в различни детски градини.
Нормативно погледнато, всяко училище само разработва годишна училищна програма за целодневна организация на учебния ден в съответствие с вида и спецификата му. В програмата са включени и дейностите по самоподготовка, занимания по интереси, съответно: начален и краен час на тези дейности.

Аналогично е и с работното време на детските градини: целодневна организация на педагогическото взаимодействие е в рамките на 12 астрономически часа на ден, като началният час на сутрешния прием и крайният час на изпращане на децата за деня се определят с правилника за организацията и дейността на съответната детска градина.

Efekt 2

Веднъж установили работното си време, детските градини, училища и занимални очакват родителите акуратно да го спазват.
Какво се случва, ако работите в „Младост“, а живеете в „Люлин“, където детето ви е записано в училище или детска градина, разбира се, по вездесъщия критерий „местоживеене“?

В идеалния случай си тръгвате от работа точно в 17.30 ч., и започвате да се надявате на чудеса от типа: „липса на задръстване“ и „телепортация“, за да си вземете детето не по-късно от 18.00 ч.
В противен случай, учителката, която може би също като вас бърза да вземе и своето дете от някое далечно училище, има пълно основание да се обърне към служителите на МВР.
Чл. 38, ал. 3 от Закон за закрила на детето гласи: Полицейската закрила е спешна мярка, която се взема, когато детето е останало без надзор.

И когато стигнете в занималнята на детето си, него няма да го има там. Ще намерите бележка (вероятно) в кое РУ да го потърсите. А там ще се срещнете с учителката на детето си, която също е закъсняла да вземе своето дете (заради вас).
Едва ли ще спечелите приза „родител на годината“, но горе главата! Какво по-добро възпитание от това, децата да се сблъскат отрано с условията в родните полицейски управления?!От МВР ще арестуват децата Ви

Трагикомичността на ситуацията е видна и в многобройните коментари в социалните мрежи. Ето някои от тях:
… направо в централния затвор да ги водят;
…а полицаите ще ходят на курсове за аниматори;
…това е то безплатна занималня;
…ще напълним арестите най-накрая;
…сега детегледачките ли ще станат полицаи или полицаите -детегледачки;
…и почват да бегат, бате…

Източник: offnews.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.