изпрати новина
Водещи новини

Парламентът на пешките!

Парламентът на пешките!
Пешките са най-многобройните фигури в парламента и разбира се липсват и коне, офицери, топове, царе и царици или по-точно царете често ги няма там!

В парламента трябва да има сблъсък на идеи и стратегии, но повечето пешки там си нямат и на идея камо ли да имат собствена стратегия защо са там!

На всеки парламент има и по една или две пешки, който се отказват от стадните си привилегии като им се отнема или им се придава нов цвят! Има черни пешки, сини и червени и тук-таме по някоя бяла избрана от мажоритарен принцип, от съвпадение на номера на партията и личният номер в листата! До тук не сме виждали някой пешка, която да се осмели да противоречи на ръката, която я мести!

В крайна сметка пешки много, но нищо не зависи от тях и те не правят стратегии, не отстояват техни идеи, а тук идва въпросът защо са там? Според протестиращите пред Народното събрание от този начин на разположение на фигурите и от пешките няма полза рода освен за роднините на пешките !

Прави впечатление, че професията пешка е много строго контролирана и не се изисква някаква професионална подготовка или опит, а просто трябва да си послушен, да нямаш мнение нито съвест и да изпълняваш !

На този етап в НС не се допускат крайно радикални или силно патриотично настроени пешки !

Но това ще се промени след узаконяването на ДОСТ и появата на елементи тип Динко и Перата, които са контролирани от сега, но пък вече са акумулирали достатъчно количество популярност и при една мажоритарна система на гласуване те попадат в НС, но ще попаднат и доста голямо количество радикални брадати елементи за които никога не сте чували – имами и духовни водачи като Ахмед Муса ще се влеят в НС, защото някой казва, че има много хиляди регистрирани мюсюлмански граждани в България и те скоро ще имат конституционното право да бъдат представени и да гласуват именно за това ГЕРБ узакониха ДОСТ, а самият Борисов и Цветанов са казвали, че те са бъдещето за мигрантите, а какво са имали в предвид ние можем само да интерпретираме думите им!

Та когато някой друг велик Турчин размаха пръст от народната трибуна с думите АЛЛАХ АКБАР тогава депутатите със сигурност ще оцапат гащите на евроатлантическите си задници !

Та днес пешките са същите като предните и по-предните, някой даже ще се пенсионират като пешки, но утре друго ще е и когато пряката Демокрация се налага с радикални мерки в метрото и ЖП гари, тогава ГЕРБ дали ще поемат отговорност за невините жертви на техните политики ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*