Парламентът на пешките!

Парламентът на пешките!
Пешките са най-многобройните фигури в парламента и разбира се липсват и коне, офицери, топове, царе и царици или по-точно царете често ги няма там!

В парламента трябва да има сблъсък на идеи и стратегии, но повечето пешки там си нямат и на идея камо ли да имат собствена стратегия защо са там!

На всеки парламент има и по една или две пешки, който се отказват от стадните си привилегии като им се отнема или им се придава нов цвят! Има черни пешки, сини и червени и тук-таме по някоя бяла избрана от мажоритарен принцип, от съвпадение на номера на партията и личният номер в листата! До тук не сме виждали някой пешка, която да се осмели да противоречи на ръката, която я мести!

В крайна сметка пешки много, но нищо не зависи от тях и те не правят стратегии, не отстояват техни идеи, а тук идва въпросът защо са там? Според протестиращите пред Народното събрание от този начин на разположение на фигурите и от пешките няма полза рода освен за роднините на пешките !

Efekt 2

Прави впечатление, че професията пешка е много строго контролирана и не се изисква някаква професионална подготовка или опит, а просто трябва да си послушен, да нямаш мнение нито съвест и да изпълняваш !

На този етап в НС не се допускат крайно радикални или силно патриотично настроени пешки !

Но това ще се промени след узаконяването на ДОСТ и появата на елементи тип Динко и Перата, които са контролирани от сега, но пък вече са акумулирали достатъчно количество популярност и при една мажоритарна система на гласуване те попадат в НС, но ще попаднат и доста голямо количество радикални брадати елементи за които никога не сте чували – имами и духовни водачи като Ахмед Муса ще се влеят в НС, защото някой казва, че има много хиляди регистрирани мюсюлмански граждани в България и те скоро ще имат конституционното право да бъдат представени и да гласуват именно за това ГЕРБ узакониха ДОСТ, а самият Борисов и Цветанов са казвали, че те са бъдещето за мигрантите, а какво са имали в предвид ние можем само да интерпретираме думите им!

Та когато някой друг велик Турчин размаха пръст от народната трибуна с думите АЛЛАХ АКБАР тогава депутатите със сигурност ще оцапат гащите на евроатлантическите си задници !

Та днес пешките са същите като предните и по-предните, някой даже ще се пенсионират като пешки, но утре друго ще е и когато пряката Демокрация се налага с радикални мерки в метрото и ЖП гари, тогава ГЕРБ дали ще поемат отговорност за невините жертви на техните политики ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.