Учителко, целувам ти ръка!

Учителко, целувам ти ръка!


Обезличаването на учителската професия по времето на ГЕРБ! Гавра без право на протест !

Вижте как смазаха учителите – будителите на нашето време!
В края на миналата година въпросът бе зададен от депутатите Веска Ненчева, Донка Симеонова, Таско Ерменков и Кольо Йорданов в НС по темата за подаръците към учителите и техните възнаграждения !

Красимир Вълчев: ”Отменихме действащата наредба, за да спестим излишна работа. Нямаме увереност, че тази наредба ще доведе до желаните резултати”.
Той припомни, че в началото на 2017 г. за два месеца има две промени на наредбата за оценяване на учебници и това е довело до изготвяне на нов проект на наредба №6, в която се въвежда специална глава.

Efekt 2

Има нова наредба, която е спуснат като заповед отгоре по училищата, в която се гласи, че учителите не могат да получават никакви подаръци !
По закона за държавните служители учителите не могат да протестират и на практика защо имат синдикат тогава за да им кажат в края на годината, че ще получат по 200 и 300 лева бонус българските учители за 24 Май.

Това съобщи председателят на синдиката на българските учители Янка Такева!
И така на практика ГЕРБ смазаха един голям електорат – учителският !
Всички учители с кредити мълчат послушно и си пазят хляба, дето се казва !
А как ще запазят достойнството си е друга тема!

Един депутат може да получи подарък до 5000лв., а един учител вече не може и един букет с цветя да получи !
Как да засвидетелстват нашите деца и родителите им своето уважение към учителката си, как кажете ?
Това е поредното унижение за Българският учител за което учителите мълчат !
Днес станахме свидетели как едно училище в София прави кампания, в която учителите се обръщат към родителите и казват вместо да ни купите цветя дайте да съберем пари за инвалидна количка за едно дете и на практика само за два часа те успяват да съберат над десет хиляди лева !

Сърцата кампания зад която прозира онази наредба за която нямат право да говорят, че МОН е забранило да получават всякакви подаръци!
Това ли заслужават нашите учители нима не сме им дарили най-ценното си – децата си да се грижат за бъдещето на България и на Българската нация и какво получават в замяна – признание, уважение или просто само агресия!

Време е държавата да издигне в култ учителската професия и да не забравяме, че бъдещето на нацията е в техните ръце!
И вместо да се инвестира в джендър практики и обучения в училищата да се помисли за учителите !
В крайна сметка надали и в истанбулската конвенция пише, че подаряването на цветя на жени е забранена и е антиевропейско?
Засрамете се господа управляващи !
Някога за учителите се пееха песни, а днес се спускат наредби !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.