Барак Обама активно се включи в президентската кампания на Хилари Клинтън

Барак Обама активно се включи в президентската кампания на Хилари Клинтън

Президентът на САЩ Барак Обама се включи в кампанията на кандидат-президента от Демократическата партия Хилари Клинтън

В Шарлът, щата Северна Каролина, американския държавен глава категорично заяви подкрепата си за бившата първа дама: „Досега не имало мъж или жена, които да са по-квалифицирани за този пост от Хилари Клинтън. Никога досега. И това е истината“.

Индиректно Обама отправи множество критики към кандидата на републиканците, Доналд Тръмп: „Това не е риалити шоу. Това е реалност. Не може да сме безразсъдни. Нямаш лукса да казваш това, което ти хрумва. Не може просто така да гониш репортери. Трябва да можеш да приемаш критика без да я приемаш лично.“

Efekt 2

Американски медии съобщават, че Барак Обама е първият действащ президент от 100 години насам, който активно взема участие в кампанията за свой наследник.

Подкрепата за Хилари Клинтън от настоящия президент е добре дошла като се има предвид високия рейтинг на Обама. Бившият държавен секретар беше е под напрежение заради разследването на ФБР срещу нея.

Във вторник, 5-и юли, директорът на ФБР Джеймс Коми заяви, че въз основа на разследването на агенцията няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу Хилари Клинтън за използването на личен имейл сървър по време на четири годишния й мандат като държавен секретар. По думите му разследването е целяло да установи дали е била изпращана или неправилно съхранявана класифицирана информация. Той все пак посочи, че екипът на Клинтън се е отнасял „изключително небрежно“ към класифицирана информация.

Представителите на Републиканската партия посрещнаха новината много критично. Според председателят на Камарата на представителите Пол Райън решението противоречи на казаното от Коми и ще доведе до „ужасен прецедент“.

По време на събитието в Шарлът Клинтън и Обама се въздържаха от коментари по повод препоръките на ФБР да не се повдигат обвинения срещу бившия държавен секретар за използването на личен сървър.

Доналд Тръмп, който говори пред свои симпатизанти в Рали, в щата Северна Каролина, заяви: „Този ден е най-доброто доказателство, което сме видели, че системата е абсолютно нагласена“. Според него Хилари Клинтън е изложила на опасност националната сигурност е излъгала по-рано като е заявила, че не е изпращала класифицирана информация.

Нюйоркският бизнесмен критикува евентуалната номинация на демократите за изборите през ноември и за това, че е пристигнала в Шарлът с президентския самолет Air Force One. В социалната мрежа twitter той попита кой плаща за това Клинтън да се вози на борда на президентския самолет. От щаба на г-жа Клинтън отговориха, че част от разходите са поети от нейния лагер, както обикновено се прави в подобни ситуации.

Подкрепата на Барак Обама за бившия държавен секретар не остана без също толкова добри думи от нейна страна. Хилари Клинтън заяви, че Обама е спасил страната от втора по рода си Голяма депресия: „Не мисля, че му се отдава заслуженото за спасяването на нашата икономика.

Ние създадохме 14 милиона работни места в частния сектор…20 милиона са здравно осигурени. Производството на чиста енергия се е покачило стремглаво. Мога да продължа. Така изглежда едно лидерство“.

Щатът Северна Каролина се очертава като един от най-важните при финалните избори през есента. В момента всяка сфера от управлението, за пръв път от повече от век насам, е доминирана от републиканците. Въпреки това кандидат на демократите има реален шанс за успех поради няколко причини. Голям процент от живеещите в щата са афроамериканци.

Нараства броят на латино населението. Увеличил се е и броят на младите образовани гласоподаватели в градове като Шарлът. Всички тези групи подкрепят повече Демократическата партия.

Регистрираните демократи са повече от републиканците

Мотивацията им да гласуват се оформя на фона на разочарование от скорошни законодателни мерки, приети от републиканците, свързани с ограничения при гласуването, абортите и приемането на противоречивата мярка, която лимитира защитата на правата на гей обществото и пречи на местните власти да увеличават минималната работна заплата.

Докато Доналд Тръмп в голяма степен подкрепя с изказванията си много от тези мерки и дори стига до крайности, кампанията на Хилари Клинтън се изгражда около тяхната промяна и повече толерантност.
Източник: bepnews.com/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.