Барак Обама не успя да победи социализма

Барак Обама не успя да победи социализма
Снимка AFP

Мисълта ми, че “Народите, живяли и при социализма, знаят повече за човешкото общество и отношенията между хората, от живялите само при капитализма, и затова те са бъдещите водачи на човечеството”, се изпълва с практическо съдържание, което е удовлетворение за мен.

Русия и Китай дават пример за равноправно и взаимноизгодно всестранно сътрудничество. Оставили са на страна идеологическите разногласия и дружат на базата на практицизма, взаимното зачитане на интересите. Русия има свободни територии в близост до китайската граница, а Китай има нужда от храни. Русия предоставя свободните си територии за обработване от китайски граждани.

Отношенията, които двете страни практикуват с трети страни, почиват на същите принципи – взаимно уважение, ненамеса във вътрешните работи. За разлика от буржоазните страни и особено претендиращите за “господари на света” САЩ, които следят, подслушват и се месят във вътрешните работи на всички свои съюзници. Русия и Китай се стремят да бъдат точни в отношенията. Русия оказа военна помощ на Сирия за да запази целостта си и светския характер на държавата. Оказа помощ точна, когато и колкото трябва, ни повече, ни по-малко. Сравненията с Афганистан, Ирак и Либия, където се намесиха САЩ, са неизбежни.

Efekt 2

В разпадащия се Европейски съюз Унгария, Чехия, Словакия и Полша са страните, които открито не се подчиняват на глупавите бюрократични разпоредби ва брюкселските еврочиновници, вредящи на националните им интереси и на народите им.
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е най-популярният политик в ЕС и дава пример, как се работи за благото на народа, който те е избрал за водач.

Тези страни ще поведат и съпротивата срещу търговското споразумение между Европейския съюз и Съединените щати (ТТИП).

Президентът на Република Куба Раул Кастро дава пример как се разговаря с президента на Съединените щати, страната с претенция да е “господар” на света. При посещението на Барак Обама в Куба, Раул Кастро не се притесни да критикува САЩ за несправедливата им социална политика, за двойните стандарти, които прилагат и за правата на човека в САЩ. Даже нагледно показа, кой бърка в джобовете на кубинците.

Сега инициативата за определяне бъдещето на света и Европа в частност е в бившите социалистически републики. И те ще се справят, защото, както казах, знаят повече за човешкото общество, нещо, на което буржоазните общества не са способни, защото народите им и ръководителите им са умствено ограничени от класовите си интереси. Русия вече е страната, която “реди” новия световен ред.

Сблъсъкът Куба – Съединените щати е показателен. Запази ли комунистическата партия на Куба властта си и основните социални постиженията на социализма, кубинският народ ще бъде героят на нашето време. Претърпят ли неуспех усилията на САЩ и конкретно на президента Обама да премахнат социализма в Куба, ще бъде не само личен неуспех на Барак Обама, но неуспех и на капиталистическата система срещу малката социалистическа страна, неуспех срещу социализма въобще, защото не капитализма събори реалния социализъм, а сам той се срути под натиска на вътрешните си противоречия, глупостта Горбачова, която не му позволи да види продължението на социализма и алчността за власт на Елцин. Капитализмът беше изненадан и така се зарадва от неочакваната победа, че забрави за Куба. А тази страна има да си връща на Съединените щати за пренебрежението и неуважението.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.