Бойко Борисов е утроил външния ни дълг


Бойко Борисов е утроил външния ни дълг от 2009 г. до 2016 г.
До 2008 г. външният дълг беше намален до 14%, а след това – от 2009 г. до 2017 г., външният дълг се утроява.
Това заяви пред bTV икономистът и бивш министър на икономиката Николай Василев, цитиран от cherveno.bg
След 1997 г. три правителства в условията на по-бедна и изостанала държава успяха да намалят външния дълг, а ние сега сме се пуснали по пързалката на харченето. През последните 6 години няма рецесия, няма причина всяка година да има дефицит, подчерта Василев.

В студиото присъстваха и Владислав Николов от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП, които подновиха спора за това необходим ли е заем от 16 млрд. лева или не, след като новият дълг беше приет окончателно от парламента по-рано днес.
Николов повтори за какво ще отидат парите от новия заем, а Гечев обяви, че реално се нуждаем от заем в размер на 8 млрд. лева, които е по-добре да се вземат от български банки, за да „не пълним джоба на чуждите“.
Никой не казва за какво ще отидат тези пари, но няма да е за реформи. А това дали лихвата сега е най-ниска никой не може да го каже, защото не се знае колко ще е тя догодина, коментира Гечев.

Самите числа говорят за реформи, за намаляване на дефицита. Не може нещата да се променят рязко, отговори Николов.
В дискусията се включи и Николай Василев, който посочи, че това, което него го притеснява като гражданин, е не, че ГЕРБ и БСП се различават в мненията си, а това колко си приличат.

Efekt 2

Който дойде на власт, започва да харчи пари и не прави никакви реформи. При още няколко смени на тези правителства в управлението след 10 години ще имаме 40 или 50 млрд. дълг. Десертът ще бъде гръцки в България. Ако едно семейство, независимо дали е бедно или богато, харчи повече, отколкото получава, краят му е ясен, категоричен е той.
От: bultimes 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.