Борбата с корупцията е само на думи в България

Борбата с корупцията е само на думи в България

Изпълнението на борбата с корупцията е решаващ фактор за това дали дадено правителство се справя добре, дали успява или не

Това заяви шефът на ОЛАФ Джовани Кеслер, който е в София на среща с правителството.

„Всичко опира до борбата с корупцията, но само борбата с корупцията сама по себе си не решава проблема. Ако само убеждавате хората, че се борите с нея без обаче да правите нищо конкретно, ситуацията няма да се промени”, категоричен бе шефът на ОЛАФ. “Казвате, че има проблем по отношение на антикорупцията, липса на доверие в институциите и политиците. Мога да кажа, че проблемът е всеобщ и не сте сами. Тези проблеми са сериозни в политическия живот, институционалния живот и демокрацията на много държави-членки”, коментира Кеслер, цитиран от БГНЕС. Според него в днешно време в ЕС това е проблем за всички, но в някои държави този проблем достига доста високи нива в политическия дебат.
Източник : spodeli.eu/

Efekt 2

Ние от Blife.eu: Много е прав Джовани Кеслер, че борбата с корупцията е само на думи! Е ми да опита Джовани да започне бизнес и да иска да участва в някой държавен търг как ще го пратят до местният офис на ГЕРБ за да си плати ! Такава е и процедурата с горските участъци за добиване на дървесина само че там ще трябва да си плати на ДПС . Та на срещата му с политиците в София те не са му разяснили как става финансирането на партиите и техните черни каси ! И докато политика е нарицателно на корупция няма как да стане това ! Ние сме най корумпираната страна не само в Европа ! И в това Европейските политици знаят много добре няма Европейски фонд за усвояване без да има схема в него !Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator