Ударен е Боен самолет на САЩ

Ударен е Боен самолет на САЩ

СТАНА МНОГО НАПЕЧЕНО! СВАЛЕН Е АМЕРИКАНСКИ БОЕН САМОЛЕТ! ЕТО КЪДЕ

Талибаните удариха американски изтребител за 100 милиона долара Американски боен самолет Ф-16 е попаднал на вражеска атака в контролираната от талибаните източна част на Афганистан и е бил ударен, съобщиха американски военни представители, цитирани от сайта IBN live. Самолетът, който струва около 100 млн. долара, е получил сериозни щети, което е довело до принудително изхвърляне на горивото и мунициите преди да се върне в базата, отбелязват представителите. Пилотът не е пострадал Атаката е станала миналият вторник в района Саид Карам в източната провинция Пактия, която в голямата си част е под контрола на талибаните. Екстремистката организация пусна съобщение в Туитър, в което се отбелязва, че е свален вражески самолет. Първоначално американските военни твърдяха, че няма операционна информация, която да потвърждава твърденията на талибаните. Но според открити военни източници и самолетът е изгубил два резервоара, ракета въздух-земя и две бомби. Според анализатори самолетът е летял на много ниска височина. Талибаните са свалили няколко военни хеликоптера от 2001 г., използвайки леки оръжия, но никога не се е случвало да ударят свръхзвуков самолет. Атаката подчертава рисковете, пред които са изправени чуждестранните сили в Афганистан. В края на миналата седмица Вашингтон обяви, че удължава военното си присъствие и след 2016 г.
Източник : bradva.bg/bg/

Ние от Blife.eu питаме дали Американските пилоти, който летят около Сирия знаят Руски език, защото може да не е последният свален самолет !Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator