Браво на Мая

Браво на Мая

Омбудсманът Мая Манолова сезира Конституционния съд заради новата забрана за варене на ракия в малките казани в определен период на годината

С приетите миналия месец промени депутатите забраниха варенето на ракия в казани над 500 литра от януари до юни. Според Манолова е нарушен принципът на свободната стопанска инициатива.

Мотивът на вносителите бе, че в тези месеци няма готови плодове за варене на ракия, а се използва некачествен материал и се избягват акцизи.

Efekt 2

Промените в Закона за данъчните и акцизните складове бяха внесени от депутата от ПФ Поли Карастоянова. Това й навлече гнева на съпредседателя на формацията Валери Симеонов, който се опита да я изключи от групата и я обвини в лобизъм. Карастоянова обаче получи подкрепата на депутатите от ВМРО и се спаси от изгонване.

“Гражданите са притеснени, че от 1 януари, реално с влизането в действие на този закон, няма да могат са си сварят ракията за следващия сезон. Наистина е крайно несправедливо под благовидния предлог, че по този начин ще се бори със сивата икономика, правителството и парламентът да прави промени, които да ограничават селскостопанската дейност на българските граждани”, коментира днес Манолова.

Според нея в случая се налагат ограничения върху малките субекти, без по никакъв начин да се пипат по-големите. Не е нормално правилата за една стопанска дейност да се променят в движение, допълни омбудсманът.

Решението на парламента за ракиените казани предизвика протести в цялата страна. Според хората времевото ограничение няма да им позволи да си правят т. нар. “второ варене” от плодовия материал.
Източник: financebg.com/

Браво на Мая

Ние от Blife.eu ще добавим, че това е в полза на хората, на тези хора, който когато се приберат от работа искат да си сипят една домашна ракия ! И за тези, които вместо  да празнуват се наливат с ментета по кръчмите, искат да си кажат наздраве у дома ! За всички, които обичаме да ударим по една малка със салатка !

Ние в редакцията се шегуваме с тази малка победа на Мая Манолова като казваме, че тя трябва да бъде наградена и за развитието на селските региони затова и едната ни картинка е на тази тема ! Другият акцент на нашият коментар е нима работата на омбудсмана е не е да помага на хората да ги сближава ? Е кое по-добре сближава Българина от това да ударят по няколко ракии заедно ! Ние казваме на Мая Манолова наздраве !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.