Добре дошъл от АДЪТ

Добре дошъл от АДЪТ

След като близо четири години и половина един Българин прекара в панамски затвор „Ла Хоя”!

Светлозар Собаджиев морски капитан бе освободен предсрочно ! Вчера Варненският окръжен съд най-после разгледа предложението на комисията към затвора в града за условно предсрочно освобождаване на капитана! С това се слага край на мъките, който Българинът, който се е наложило да изтърпи !

Ние от Blife.eu напомняме, че през 2011г. на 28-ми март Светлозар е бил задържан с целият си екипаж в Панама на борда на кораба са открити 169 килограма качествен кокаин! Тогава екипажът бе пуснат, а капитана остана зад решетките ! Повече от година без присъда и без дори представено обвинение . В крайна сметка му се налага присъда 10 години затвор ! Заради изучаването на Испански език и за ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ присъдата му е била намалена ! Вчера той бе пуснат предсрочно!

Efekt 2

Припомняме, че във всички затвори в Панама, включително и в Ла Хоя, където е капитан Светлозар Собаджиев, затворниците са били принудени на крайности като гладна стачка. Със стачката затворниците протестират срещу мизерната храна, или липсата на такава, срещу липсата на питейна вода и медицинско обслужване, както и срещу огромната корупция. Българинът повече от 10 дни е бил в тежко здравословно състояние, но не е бил заведен на преглед. Единствено благодарение на намесата на Почетния ни консул в Панама и на адвоката, капитанът е получи лекарства, с които да облекчи положението си.

В крайна сметка Адът през който е преминал не може да се опише с други думи освен с АД ! В крайна смета капитан Светлозар Собаджиев, който беше арестуван на 28.03.2011 в Кристобал, Панама, на корабът управляван от него “Маас Традер” екипажът основно от филипинци е бил освободен след 3 дни като евентуално е била платена гаранцията им от корабната компания ! През какво е минал Българинът и как се отразило на неговото физическо и психическо здраве и какво е станало със семейството му ние не знаем !

Припомняме, че именно Панамските затвори са най-лоши в светът, там човешкият живот не струва и кутия цигари там човешки права няма, а условията са ужасни и върлуват епидемии, мафиотски войни, кланове, всеки ден умират хора там ! Факта, че не е бил убит там за да му се запуши устата, ни навежда на мисълта, че този Българин не е знаел нищо и е лежал невинен там !

Правим уточнение, че 65-годишен бивш офицер от Военноморския флот на САЩ гние в панамския затвор “Ла Хоя”и корабът не е бил с дестинация България ! Но въпреки това в България се набираха средства със СМС кампания и се търси помощ и във ФЕЙСБУК ! В крайна сметка сега вече той няма да е същият и семейството му няма да бъде такова каквото ги е оставил също и страната ни е по-различна, а белезите на тормоза който е изживял са оставили незаличими белези по капитанската душа !

В крайна сметка Бог е чул молитвите му на него и неговите близки и приятели ! Добре дошъл капитане! Ти си един силен Българин, който е оцелял там където малцина биха успели !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.