Бъчварова пак изклати нашите МВР синдикати

Бъчварова пак изклати нашите МВР синдикати

Чиновниците в МВР ще загубят привилегиите си на специални служители и ще бъдат приравнени към редовите чиновници

Още в началото на януари правителството ще предложи промени в закона за МВР, които трябва да разделят т.нар. “чантаджии” от полицаите, съобщи “24часа”.

Идеята е чиновниците да нямат право на ранно пенсиониране като полицаите, да не получават обезщетение от 20 заплати при напускане на системата, да не ползват безплатно градски транспорт и пр. От промяната ще бъдат засегнати около 6000 служители в административните структури на министерството.

Efekt 2

Още поне толкова чиновници обаче ще останат да работят по специализирания закон. Те са от т.нар. специализирана администрация на МВР. В нея на щат има над 5000 души според изчисления на бившия вътрешен министър Веселин Вучков.

Промените в закона за МВР трябва да бъдат одобрени от Народното събрание до края на февруари. Подобни предложения за разделяне на чиновниците от военните по отношение на привилегиите се очакват и от Министерството на отбраната, но засега няма подготвени законови текстове.

Заради мащабните промени в администрацията на МВР правителството изтегли от Народното събрание други промени в закона, с които 1000 чиновници от КАТ и паспортните служби се отделяха в държавно предприятие за административно обслужване. То трябваше да поеме издаването на лични документи, регистрацията на автомобили и другите административни услуги на вътрешното ведомство.

Проектът е изтегленият с решение на правителството, взето на подпис. Той предвиждаше и прехвърляне на специалната куриерска служба към Държавната комисия по сигурността на информацията.

Тези промени ще останат, но ще бъдат допълнени с цялостните предложения на Бъчварова за разделяне на администрацията от полицията.

“Подготвяха се допълнителни промени, с които вече сме готови, и затова досегашният проект бе изтеглен – да бъдат включени и новите предложения, а не постоянно да се правят изменения на парче”, коментираха от кабинета на министърката.

В началото на 2016 г. Бъчварова планира да представи и концепция за цялостна реформа на вътрешното министерство. Тя ще включва разделянето на МВР на четири агенции, като всички полицейски функции ще бъдат събрани в една от тях. Тези планове бяха споделени от Бъчварова пред синдикатите в МВР в края на миналата седмица.
Източник: bradva.bg/

Ние от Blife.eu питаме в МВР тези “чантаджии” работят за 600 и 800 лв. и къде е мотивацията им ? С този натиск след като изгоните умните и мислещите от полицията, както направихте с армията, кой ще ни брани? Когато тази администрация не работи престъпния контингент това и чака. Да унижат службите за да могат да си пробутват крадените коли в регистрация и фалшивите паспорти и други документи. Нима МВР не е системата, която да въдворява РЕД, а сега това най-пагубно правителство иска анархия, безредици и да няма кой да противодейства на това ! Дами и господа, свидетели сме на отсичането на последната глава на ламята, която пази златната ябълка наречена България !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.