Венецуела гони дипломати на САЩ

Венецуела гони дипломати на САЩ

Венецуела изрита американски дипломати

Трима американски дипломати бяха изгонени от Венецуела, защото са се договаряли тайно с опозицията и са участвали в саботажи срещу властите. 

Николас Мадуро е дал 48ч. на трима американски дипломати, които според него са участвали в подривна дейност.

Тримата дипломати ще бъдат експулсирани след като властите във Венецуела са разкрили, че правят договорки с опозицията и участват в планове за саботаж на политиката на Венецуела. Все пак Мадуро не разкрива какви постове са заемали тримата американци.

Efekt 2

По-рано Мадуро отказа да участва в сесията на Общото събрание на ООН, която се проведе в Ню Йорк,изтъквайки нежеланието си да стъпва в Щатите и притеснения за живота си. Мадуро летя за визита в Китай, но във въздушното пространство над Пуерто Рико (зависима от САЩ територия) му беше отказан достъп. Все пак той осъществи визитата си в приятелски Китай, но след като се завърна в Каракас, столицата на Венецуела, взе решението да не участва в Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Отношенията между Венецуела и САЩ отдавна преминават отвъд войнствената реторика. САЩ отдавна изгубиха монопола си върху суровините на Венецуела, а предшественика на Мадуро – Уго Чавес му завеща курс на политика против империализма на САЩ и амбициите им отново да си върнат контрола над суровините на латиноамериканската страна, който той също следва.
Източник: alterinformation.wordpress.com/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.