Вижте за какво се договориха Путин и Камерън

Вижте за какво се договориха Путин и Камерън

Руският президент Владимир Путин е поканил британски специалисти да участват в дешифрирането на данните от черната кутия на сваления от турските ВВС Su-24

Това една от темите които са обсъдили от руският лидер и британския премиер Дейвид Камерън. Другата тема е била “проблемите по сигурността в Близкия изток” и “подобните подходи по отношение на заплахата от ДАИШ и други терористични групи, действащи в региона.”

Преди това президентски прессекретаря Дмитрий Песков заяви, че Министерството на отбраната ще определи кой чуждестранни експерти ще бъдат поканени да следят и помогнат в разшифроването на записаните данни. “Това ще се определи от Министерството на отбраната. Путин заяви, че за разкриване и разследване на червената кутия и съвместно установяване истинската траектория и координатите на полета на нашия бомбардировач преди нападението над него ще бъдат поканени чуждестранни инспектори. С които съвместно да се изпълнят целия спектър от дейности за установяване на истината. Но кои ще са избраните инспектори, които ще бъдат разгледани за да бъдат поканени, кои от тях ще изразят своята готовност да отговорят на тази покана. Трябва да съобщя, че още не сме готови. “- ТАСС цитира Песков.

Efekt 2

Говорителят на Кремъл отказа да отговори на въпроса дали ще участват в дешифрирането и турските експерти. Днес в хода на разговор министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев с журналисти заяви, че Москва не може да даде симетричен отговор на действията на турските ВВС. След откриването на черната кутия министъра на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че президента Путин изразил благодарността си към всички, които са участвали в операцията за откриване и доставяне на червената кутия. Той също така заяви, че чрез наблюдаващият рекордер ще се разбере ситуацията и така ще се разясни какво точно се е случило. В същото време Путин отбеляза, че, без значение какви ще са данните, това няма да промени отношението на РФ спрямо Турция.
Източник: spodeli.eu/

Ние от Blife.eu ще добавим,че позицията на Владимир Путин е твърда и непоклатима спрямо Турция и той няма да направи компромис с това бъдете сигурни!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.