Време ли е за граждански патрули в България както във Финландия ?

Време ли е за граждански патрули в България както в Финландия ?


„Воините на Один“ се пробудиха във Финландия, обявиха война на бежанците !
“Воините на Один” не са доказани някакви религиозни фанатици, които се осланят на старата вяра във върховния скандинавски бог на вигингите.
Групата се състои основно от млади мъже. Основана е през миналата година във финладския град Кеми, откъдето мигрантите влизат в страната. Броят им нараства постоянно, а с него и опаснията за това с какво всъщност се занимават и какво ги мотивира.
“Воините на Один”, подобно на много други доброволчески отряди и крайнодесни групи, бяха създадени в отговор на опасността, която поражда неспирният наплив на мигранти към богатите скандинавски държави.
За разлика от своите съседи – шведите, финландците не са особено дружелюбни към идеята да посрещат огромния брой бежанци.

1628186_400_210
За мнозина “Воините на Один” са просто поредните ксенофоби в Европа. Самите те обаче казват, че са доброволци, които помагат на полицията да се справи с престъпността.
“Воините на Один” не се притесняват особено от студа, дори когато навън е минус 30 градуса. Маршируват със знамена и маски, носят черни якета и можете да ги срещнете около финладските градове.
Можете да ги видите на протестите, издигнали лозунги, че бежанците не са добре дошли.
Според британския вестник Express повечето от финландците не са позитивно настроени към групата, но истината е, че с всеки изминал ден редиците им се увеличават.
Новогодишните тържества в Хелзинки, както и в Кьолн, Хамбург, Щутгарт, Берлин, Виена, Залцбург и в някои шведски градове, са били белязани от бум на сигналите за сексуални посегателства срещу жени от мъже с чужд произход.

Полицейските доклади показват, че броят на случаите на сексуален тормоз във Финландия, се е удвоил през последните четири месеца на 2015 година – 147 в сравнение със 75 година по-рано.

Efekt 2

Тази статистика донякъде се използва като мотив за формирането на групата. Но правителството вече категорично заяви, че “бденията им” трябва да спрат. Премиерът Юха Сипила отбелязва, че полицията е отговорна за осигуряването на реда в страната.
“Гражданските патрули не могат да изземват функциите на полицията”, смята Сипила. Самата полиция обаче не се оплаква. Нещо повече – изтъква, че самото патрулиране не е престъпление.
Според официалните данни “Воините на Один” са само в пет града. Но групата вече обяви, че има патрули в 32.
В сайта им пише: “Ние смятаме, че ислямските нарушители причиняват несигурност и увеличаване на престъпността”.
“Воините на Один” казват, че са патриотична формация, която се бори за безопасността на цялата страна.
Алармират, че често чужденците стоят около училищата и притесняват младите момичета. “Ние бяхме пробудени от ситуацията на сблъсък между културите. Тя причинява страх и притеснения в нашата общност”, категорични са те.
Източник:inews.bg

Ние от Blife.eu питаме не е ли време за сформиране на такива групи и у нас !
Групи, който да респектират там където има Цигански набези да внасят РЕД там където държавата е абдикирала от своите задължения !
Естествено не става дума за изземване на функциите на МВР, но няма причина хора с морал и чувство за ред и справедливост да се движат на групи с лента на ръката и да внесат малко сигурност там където тя осезаемо липсва !
Колко са местата в България където се шири беззаконие и престъпност ?
По малките населени места единственото, което може да направи някоя бедна старица е да си подпре врата с някое дърво отвътре !
Такива групи могат да бъдат инициирани по места нещо като граждански патрулни или сдружения, който да имат връзка и с МВР и СОТ .
Така хората ще се чувстват по-спокойни за кварталите си, за посевите си и за всичко !
Финландия даде пример време е да го последваме !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.