Всеки рано или късно плаща

Всеки рано или късно плаща

Сръбският мафиот Сретан Йосич е отправял на публични места заплахи, че ще ликвидира Бойко Борисов, а заканите му са достигнали до Сръбската разузнавателна служба за сигурност, които са уведомили НСО.

Това научи „Инфо нюз” от висш чиновник в държавната служба за охрана.Преди дни стана известно, че бившият премиер е пазен от рекордните 18 гардове заради постъпил оперативен сигнал „с висока степен на достоверност” за готвено покушение.

Официално сръбският топ мафиот Сретан Йосич все още е в затвора в Белград, където излежава присъда като поръчител на екзекуцията на Горан Мариянович – Гогси Бомбаш, застрелян през далечната 1995 г.

Efekt 2

Сред управляващите в Сърбия, а и в България обаче е публична тайна, че от началото на април Сретен Йосич тихомълком е напуснал затвора и се е прибрал у дома си. Йоца Амстердама се води с мярка „домашен арест”, която изтърпява в имението си в квартал „Дедине”, бивша резиденция на Слободан Милошевич. Йоца очаква да бъде амнистиран и да излезе и на книга

Предсрочно от затвора в Белград

Топ главорезът на Сърбия вече бе оневинен от съда като поръчител на екзекуцията на хърватския издател Иво Пуканич, който бе взривен в автомобила си в Загреб през 2010 г.

Сигналът за готвено покушение срещу Бойко Борисов по заръка на Сретан Йосич косвено бе потвърден и от Петър Стоянов – Сумиста, осъден на доживотен затвор като тартор на бандата за поръчкови екзекуции „Килърите”. Сумиста, който минава за близък до Йоца Амстердама, даде интервю за предаването „Дневен ред“ на TV7, в което потвърди за напрежение между Йосич и Бойко.

Сумиста твърди, че Бойко Борисов е изпращал през 2010 г., в периода февруари – март, месец човек да търси контакт със Сретен Йосич в затвора в Белград. Според тартора на „Килърите”, Бойко треперел от Йоца, с когото имал много специфични и променящи се през годините отношения.

Както е известно, Йосич бе арестуван в през 2002 г. в центъра на София, а операцията се водеше от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Сумиста, а и други знакови фигури от подземния свят разправят, че докато Бойко е работил за СИК чрез охранителната фирма „Ипон” през 90-те на миналия век, е слугувал именно на Йоца Амстердама. По това време сръбският топ главорез се укриваше в България и от тук въртеше контрабандата с горива и оръжия за размирна Югославия. Йоца работеше съвместно с групировката СИК, а според един слух, той лично е организирал екзекуцията на Васил Илиев, застрелян през 1995 г. в близост до своя ресторант „Мираж”. След екзекуцията на Васил, групировката СИК и „Мултигруп” се утвърдиха като безспорни лидери в контрабандата на горива за Югославия. Самият Сретан Йосич също даде показания в Окръжния съд в Белград за дългогодишното си пребиваване в България под чужда самоличност.

През април 2009 г. той обяви в съдебна зала: „В България се е чувствах сигурно, защото бях под защитата на разузнавателния сектор, на Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София и на Николай Гигов, собственик на футболния клуб „Локомотив. Гигов беше легален търговец на оръжие, с него ме свързваше бизнес. Малко чудно, но какво да се прави, такова беше сътрудничеството”, обясни пред магистратите Йоца Амстердам.

Очевидно е, че той има какво да разкаже за отношенията си с Бойко Борисов, а ако съдим по безпрецедентната охрана на лидера на ГЕРБ, то той явно е съумял да ядоса трайно и необратимо митичния бос на мафията в Сърбия.
Една хронология представена ни от: Васил Богданов
Източник: bradva.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим и някой от коментарите по тази публикация:

      Dobromir Venev: Спокоино секи си плашта за гяволъка ..иде и неговия ..момент 10000 да го охраняват един е куршума, няма по бръз от него ..не се притесняваите ..Тия кинти кадето ги разделиха ..не са за подценяване ..Не става така ама Боко нема да ги харчи !!!
      Hristov S. Tihomirsky: Абе 18/20 охранители все тая на куршума не му пука той просто си лети..
      Иван Николов: Да пОБЪрза,че ни изеде!
      Ваня Мавродиева: ДА НЕ СЕ БАВИ.
      Todor Mihalev: ами ако стане тая работа,на йоси4 портрета ще трябжа поне до тоя на Бенковски да го сложим
      Ivailo Morskiq: ами хайде по бързичко де,че пак ще усвоява(КРАДЕ) от народа и от България
      Тодор Станимиров: Ем да като народа ни неможе да се справи то Сърбите ще го излекуват …. крайно време беше …
      Elenko Elenkov: Varnete ni Todor Jivkov!!!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.