В Дамаск обстреляха Руското посолство

Обстреляха Руското посолство в Дамаск

Москва решително осъди обстрела на руското дипломатическо представителство в Дамаск и очаква конкретни действия от всички членове на международната общност, заявиха от МВнР на Русия.

„Решително осъждаме престъпния обстрел на дипломатическото представителство на Русия в Дамаск. Очакваме ясна позиция във връзка с този терористичен акт от всички членове на международната общност, включително и от страните от региона. Необходими са не само думи, но и конкретни действия“, се казва в съобщението на сайта на МВнР на Русия.
„Обстрелът на руското посолство е извършен от района Джобар, където са се барикадирали антиправителствени бойци. Те не се самоопределят като членове на „Ислямска държава“, но имат външни спонсори, които са отговорни за оказването на необходимото въздействие на незаконни въоръжени групировки“, се съобщава в изявлението на ведомството.
Снарядът, по данни на МВнР, е паднал на територията на посолството на Русия в Дамаск в неделя около 9 часа. „Голямо парче от него с маркировка впоследствие е било извадено от извиканите на мястото на произшествието сирийски сапьори. В момента се изяснява, по какъв начин снарядът е попаднал в ръцете на бойците“, допълват от МВнР.
Източник : news-bulgaria.info

Ние от Blife.eu сме сигурни, че провокации ще има още много по посока Русия и всички държави който се противопоставят на ИД и техните съюзници !
Време е нашето правителство да вземе страната на волята на народът си !
Екипът на Blife.eu ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни, истината има право да бъде чута .
Благодарим Ви!

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.