Генерал Константин Попов в списък за подаръци за 150 000 евро

gen_popov

 

Публикувано от Георги Котларов

Публикуваме целият текст без редакторска намеса :

Efekt 2

За някои умело прикрити истини за спрягания нов началник на отбраната

Това, че ген. Константин Попов ще е новият началник на отбраната е претоплена новина с отдавна предизвестен край. Още от миналото лято. Оттогава Коцето или Попето, както понякога го наричат, работи яко по въпроса – повдига се на пръсти и протяга ръчички към най-високия армейски пост в държавата. Това е детската му мечта, това са мокрите му сънища. И Коцето работи здраво по въпроса.

Така е Наполеоновските комплекси на малкия човек не се избиват лесно. Дюшеш за заветната му мечта се оказа новото земеделско ръководство на МО. Още юли миналата година, когато трябваше на вицеадмирал Николов да бъде дадена четвърта звезда, за да продължи да служи на поста до 62 г., както е по закон, което земеделският вожд не направи, а постоянно отмяташе темата, че този акт трябва да се съгласува, а процедурата не била толкова проста и т.н. Та от тогава Попето започва особено упорито да работи за себе си – да се застоява при началника на политическия кабинет на Николай Ненчев и актрисата Валерия Кардашевска. Започна да се застоява толкова, че кабинетите на Кардашевска, на съветника Бойко Станкушев (спряган за цар на сивите комбинации и задкулисни игри в МО) и на зам.министър Димитър Кюмюрджиев се превърнаха в негов втори роден дом. Служители в МО шушукат, че си пие уискито с тях, а актрисата се прехласва по него, като по най-достоен генерал. Дори се стигна до там, че в една медия на цяла страница се изля възхвала за най-достойния пилот, който не слиза от МиГ-29, с автор Антония Кюмюрджиева.

Фамилията на авторката „случайно” съвпада с тази на зам.министър Кюмюрджиев. Двамата нямат нищо общо, освен че делят едно семейно ложе. Друга услужлива медия пък още в петък късно вечерта обяви, че ген. Константин Попов ще е новият началник на отбраната. Това е положението – в името на целта кръгът Ненчев, Кардашевска и сие не подбира средства. А на генерала хич и не му пука, че се излага, дори и с цената на това да се вози в премиерския джип на мястото на служебното куче. Та още от миналото лято ген. Попов е неофициалният началник на отбраната, защото Ненчев и Кардашевска не отчитат въобще вицеадмирала. Та много „интересна” новина, която и чистачките в МО знаят отдавна, бе съобщена в петък.

Не е зле да осведомим услужливите журналисти да са наясно какъв пилот на МИГ-29 е ген. Попов. Уважаеми труженици на перото, не се излагайте. Той не лети, а го возят като куфар на втора седалка в спарката, за да получава летателни бонуси по около 1000 лв. на месец към заплатата. Миналата година бойните пилоти са го возили близо 110 минути. Ето това удоволствие струва 12 000 лв. на държавата годишно. Така, че журналисти не се излагайте и не пишете глупости, въпреки че Попето много обича медийните прожектори.

Освен това той има и забрана по медицински показатели да лети на изтребител. Сцинтиграфско изследване в Алексанровска болница е показало, че е с исхемична болест на сърцето и трябва да си прави допълнителни изследвания и да вземе мерки. Това е документирано, но се крие от неговото протеже, шефа на авиолекарската комисия полк. Любомир Алексиев, с който въртят игрите  и си правят взаимни услуги. Друга тема е, че двамата умишлено неглижират и съсипаха авиолекарската експертиза на ВВС. За това са правени проверки от Инспектората на МО и има съответните документи. Поинтересувайте се защо, когато ген. Попов бе командващ ВВС, не бе закупена нова барокамера за пилотите, тъй като старата руска даде фира, през която е задължително да минават пилотите.Това е летателен стандарт в НАТО, а не нечия приумица. Пари тогава във ВМА имаше, преди да изпадне в дългова криза. Проучете този въпрос преди да пишете нелепици за въздушния ас на МиГ-29, на когото в авиацията се смеят. И се поинтересувайте дали във Франция са му правили операция за поставяне на байпас на сърцето, както твърдят запознати с проблема.

И друг въпрос, който се нуждае от осветляване- да се поиска статистиката при кой командващ авиацията са били най-много летателните произшествия? Нека се видят данните и да се направи сравнение. Да не се окаже само че по времето на ген. Попов хич не са малко… Когато командваше ВВС стана последното най-голямо произшествие. Съвсем скоро, преди около 3г. учебно-боен изтребител МиГ-29 се разби в нивите край Пловдив, а двамата пилоти катапултираха. Така ВВС загубиха самолет за 42 млн. лв. и останаха само с една спарка. А кой беше командир на бойната авиация по това време? Много бързо се забрави този факт. А това е само едно от произшествията, когато ген. Попов бе начело на ВВС. Грешката може да е на пилотите, но за нея има причини и следствия, за които отговорността винаги е на командира.

Но явно Ненчев, Кардашевска и сие не са информирани за тези неща.Както и за връзката ген. Попов- фирма „Промакс”. Съществува един доста любопитен документ, който се намира в прокуратурата. Преди години при извършване на досъдебно производство и разследване срещу фирма „Промакс” държавните обвинители правят обиск в кабинета и вилата на шефа на фирмата запасния ген. Румен Андреев, също от ВВС. И откриват собственоръчно изготвен списък с имена за раздадени подаръци. В него фигурира и името на ген. Константин Попов, срещу което е изписана най-високата сума от 150 000 евро. Нека бъдем разбрани правилно- не казваме, че тези пари са дадени или взети. А казваме само че такъв документ има и това е сто процента истина.

Но Ненчев, нежната Кардашевска и сие не знаят тези факти и упорито лансират Попето, като най-достойния генерал начело на Щаба на отбраната. Интересно как Ненчев, този смел рицар, който неуморно се бори срещу демоните и остатъците на комунизма не знае, че любимецът му е от верен и предан на БКП род. Стари комунисти твърдят, че майката на ген. Попов дълго е била секретарка на члена на Политбюро и министър на отбраната ген. Добри Джуров- този, който Ненчев вероятно уважава и тачи щом разреши да се чества в ЦВК 100г. от рождението му. И че баща му е бил в Първо главно на бившата ДС. Пак ще повторим- не казваме, че това е вярно. Просто предаваме какво говорят стари честни комунисти, за да знае за тези хорски приказки заклетият антикомунист земеделецът Николай Ненчев.

Интересно е как ще приемат хилядите военни новият си висш началник, ако разберат, че в битката си за поста, той не се посрами да погази и техните интереси, изготвяйки по нареждане на Ненчев скандалните поправки в проектозакона за бюджета, орязващи социалните им  компенсации. Свидетели твърдят, че адютантката му е занесла скандалната папка на финансови министър Владислав Горанов и че той лично е участвал в изготвянето на сатрапските поправки в ЗОВС, като е ходил във финансово министерство. Нека Ненчев честно признае дали това е ставало без негово знание, както се кълне и твърди, че не е знаел какво гласувал на Министерски съвет. Защото има очевидци, които са засичали ген. Попов по време на визитите му при Горанов.

Цялата драма, която тресе МО и Щаба на отбраната се дирижира от премиерския съветник по военните въпроси, запасния генерал Аню Ангелов. Той и кликата около него- Шаламанов и Августина Цветкова, която безцеремонно присъства на Съветите по отбраната въпреки, че работи във МВнР и др. Върлите натовци натискат Ненчев за ген. Попов и той услужливо се навежда. Затова още стои на поста. В интерес на истината-премиерът няма отношение към случая. А този кръг около Аню неслучайно настоява за ген. Попов. Обяснението е просто- тази година трябва да се вземе решение за най-важния и най-скъп проект за модернизация на армията, струващ над 1 млрд.лв.- какъв западен изтребител ще купива армията. А обществена тайна е, че този кръг лобира за американски Ф-16 втора ръка. Неслучайно Ненчев не внася проекта в Министерски съвет и измисли уж някаква нова комисия, която работи под надзора на ген. Попов. Малко известен факт е, че той и Аню Ангелов през юни 2011г. в Бурже, Франция за пръв път осъществяват неофициални разговори с израелци по този въпрос.

Споменаваме всички тези неща, за да се знаят от медиите и да не се тиражират откровени лъжи и неистини. И заблуждения като това в събота, когато една медия написа, че той е новият началник на отбраната и изтъкна единствено, че е завършил академия в САЩ. Така е, а не е ли завършил преди това академия в България? Това да не би да е срамно? Да не би най-голямото достойнство за един генерал да е да е завършил в Америка и да бъде издигнат, дори и да не притежава други необходими за поста качества? Смятаме, че призванието на медиите е не да манипулират угоднически общесвото, а да го информират обективно.

Заснемане

 

Ние от  Blife.eu  публикуваme  Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.