Цивилен ще командва армията

Цивилен ще командва армията

Ненчев попада в собствения си капан с измененията в КСО

След като през 2009г. правителството на ГЕРБ предложи за министър на отбраната неслужилия в казарма Николай Младенов – израз на неуважение не само към служещите в онзи момент, но и към всички български мъже отбили своя войнски дълг; след като Аню Ангелов направи длъжността Директор дирекция „Военна информация“ цивилна и стигнахме до абсурда цивилното разузнаване да бъде командвано от двама генерали, а военното- от цивилен, в началото на 2016г. сме на път най-висшата военна длъжност в армията Началник на отбраната също да бъде заета от цивилен.

Efekt 2

На 09 февруари 2016г. настоящият началник на отбраната адм. Румен Николов ще навърши 59 години – пределна възраст, при навършването на която вицеадмиралът трябва да бъде четиризвезден генерал, за да може да остане на позицията си до края на мандата ѝ. В края на миналата година, при последния съвет по отбраната Николов не получи подкрепата на министър Ненчев и не бе предложен за повишаване в звание – обстоятелство, което го превърна в несъвместим със заемания пост.

Силното желание на министъра да смени и изпрати адм. Николов в пенсия можеше да се сбъдне, ако самият Ненчев не попадна в собствения си капан. С приетите изменения в Кодекса за социално осигуряване, касаещи пенсионирането на военнослужещи, „реформатора“ отвори вратичка за:

„§ 49. (В сила от 15.08.2015 г. – ДВ, бр. 61 от 2015 г.) Лицата по чл. 69, които имат необходимия осигурителен стаж за придобиване право на пенсия, могат да се пенсионират, без да се изисква освобождаване от служба, съответно уволнение или прекратяване на правоотношението“.

Преведено на обикновен език, това означава, че военнослужещите с достатъчен натрупан стаж могат да се пенсионират и едновременно да останат на служба. Тази възможност, позволена от министъра на отбраната, сега може да се превърне в спънка за смяната на началника на отбраната, т.к. при пенсионирането си адм. Николов може да подаде рапорт за оставане на служба.

Ако това се случи, българската армия ще бъде поставена пред прецедент в историята си – да бъде ръководена от цивилен. Явно българската армия след драстичното намаляване на състава ѝ, отнемането на социалните стимули и свалената на земята авиация, я чакат още унижения..

Източник:novaalternativa.bg

Ние от Blife.eu питаме има ли опити за тих преврат в Българската Армия? Напоследък имаше медийна офанзива като се алансираше мнение за пенсионирането на адм. Румен Николов ! Ще следим случващото се, защото все пак така бяха подменени много ръководни кадри в България ! Такъв бе случаят с командир на Военноморските сили и с много началници на РДВР-та в страната ! Наше лично мнение е, че се подменят началници на сектори и звена, който могат по един или друг начин да противодействат на протурската политика у нас! Да благодарим за нея на Бойко Борисов !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.