За Гербера и Розата – колективният разум и хората

За Гербера и Розата - колективният разум и хората

За Гербера и Розата!

Във всички държави по света когато политиците не осъществяват приоритетно програми за подобряване на здравето, образованието и стандарта на живот, търпението на гражданите се изчерпва и те излизат на улиците и площадите, съобщават за бедственото си състояние, сигналите им достигат в парламента, депутатите гласуват закони за подобряване на живота и се възстановява социалната стабилност.

Поне това се наблюдава всеки ден по света !
У нас не е точно така, защо ли ?
Казват, че хората, които управляват света са хората, които четат книги и ние сега искаме да споделим за една книга, а това е „мъдростта на тълпите” (The Wisdomof Crowdsе, книга на Джеймс Суъроуики,публикувана през 2004 г. – подзаглавието й е „Защо повечето са по-умни от по-малкото и как колективната мъдрост формира бизнеса, икономиките, обществата и народите“) !

Всички ние сме ходили на митинги и протести, и концерти, виждали сме, чувствали сме енергията, която е там, силата, която ни обзема дори често ни владее !

Efekt 2

Има ли колективен разум, има ли сила, с която сме свързани всички на планетата?
Глобални въпроси на който всички ние нямаме отговори, но има редица научни изследвания в подкрепа на тезата на колективният разум, с редица филми и книги има издавани по този въпрос !

Но в българската изява на спонтанна „колективна мъдрост” се предлагат разнообразия на предложения, напомнящи повече за Speakers’ Corner в лондонския Хайд Парк, отколкото мъдри послания до политиците.

Повечето протести и митинги са носели повече гняв и агресия в себе си отколкото мъдри послания !

Освен последното най-голямо събиране на хора в България и това бе концертът на Слави Трифонов на „Орлов мост“ и тук имаше мъдри послания, в който политиците не се вслушаха за съжаление! Виждат се хора, податливи на сценарии, изготвени „под роза” (sub rosa от леви и десни политически изхабени лица на Прехода или от корпоративни централи у нас и чужбина. Рисуването на рози по таваните на банкетни зали в древния Рим напомня, че разговорите трябва да останат там, „под розата” – тайни, които анонимно се режисират сред народа.

Тук обаче няма тайна, няма и задкулисни договорки, тук обаче енергията на колективният разум е хората срещу политическото статукво, хората срещу политическата мафия !

Отдавна в политиката няма ляво и дясно, няма демократи и социалисти има политически манипулатори и то добри специалисти ! Народа иска промяна – изхвърлихме гербера и сега всеки поглед е вперел в розата и чака промяна, но ако пак е лъжа думата ще бъде без пощада !1989 -1990 година

Та става дума за гербера и розата, за колективният разум и гневът на хората, но да не стане на финала господа политици, че народа както през 1989 -1990 година е решил елита политически да вразуми, да пази Господ от това АМИН !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.