Движение „Мрежа“ пуска книга за Путин

Движение „Мрежа“ пуска книга за Путин

Мислите на Путин влязоха в книга

В навечерието на Нова година Кремъл подари на руските политици и висши чиновници сборник с цитати на президента Владимир Путин, информира РБК. Книгата се казва „Думи, променящи света“ и е с обем от 400 страници, допълва агенцията.

Ръководството на президентската администрация препоръчало на политическия елит на страната да прочете сборника, като това станало по време на съвещание с участието на депутати от Думата, сенатори от Федералното събрание и членове на обществената палата. Пред тях зам.-ръководителят на кремълската администрация Вячеслав Володин казал, че книгата „трябва да стане настолна за всеки политик“, разкриват запознати, цитирани от РБК. След съвещанието парламентаристите и обществениците започнали да получават по пощата сборника с цитати на Путин, придружен с писмо от Володин.

Efekt 2

В него той посочвал, че „събраните в книгата статии и речи на държавния глава позволяват да се разберат ценностните принципи и ориентири, които лежат в основата на най-важните вътрешни и външнополитически решения“, разказа секретарят на обществената палата Наталия Матиенко. От Кремъл потвърдиха, че са разпратили книгата на близо 1000 политици и чиновници, предават агенциите. РБК уточнява, че в сборника са влезли 19 изказвания и статии на Путин, подредени по хронологичен ред.

Книгата започва с речта на президента пред Генералната асамблея на ОНН през 2003 г. и завършва с изказването му пред асамблеята от тази година. В „Думи, променящи света“ са включени още мюнхенската реч на Путин, интервюто му за CNN през 2008 г., предизборни статии от 2011 г, както и посланието му пред Федералното събрание по случай приемането на Крим и Севастопол в състава на Русия.

Книгата е пусната за печат от младежкото движение „Мрежа“, като изданието ще се появи на пазара в края на януари догодина и ще струва 800 рубли или близо 10 евро.
Източник: www.monitor.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.