Демокрация в действие ГЕРБ 2 мракът се завръща

Демокрация в действие ГЕРБ 2 мракът се завръща

Цената на атентата: Колко струва килър с гранатомет?

Около такива покушения мирише на дрога, твърдят експерти Около 45 000 лева трябва да плати поръчител на наемници, ако иска атаката срещу набелязаната жертва да е с гранатомет, пише „България днес”, като се позовава на запознати с тарифите на подземния свят.Обикновено подобни атаки са предупреждение и по правило нападнатия остава жив. Според криминалисти, поръчката, в случаите, когато е само сплашване струва по-малко. С базука обаче се стреля само срещу известни личности и това вдига цената.

Ченгета припомнят, че по делото „Килърите 3” прокуратурата твърди, че мокра поръчка е излизала на поръчителя 40 000 лева. Самите РПГ-та не са екзотика за нашите географски ширини и с тях има регистрирани не едно и две покушения. Цената им на черния пазар също е поносима.

Efekt 2

През 2011 година при акция „Гранатометите” бяха заловени седем реактивни гранатомета „Нето”, като за всеки от тях са платени по 1600 евро.

Първи след покушение с РПГ оцеля Поли Пантев. Той бе атакуван на 19 юли 2000 година във време на движение с брониран джип край Софийския зоопарк. Това напомня за днешното покушение срещу Алексей Петров, за което БЛИЦ първи съобщи.

Снарядът обаче не се взривява и пада до автобусната спирка, на която за щастие в момента няма хора. Пристигналите полицаи намират оръжието, разбира се без фабричен номер, захвърлено в храстите близо до централния вход на зоопарка.

В този случай късмета спасява Пантев, защото шофьорът му забелязва килърите и набива спирачки. В резултат снарядът просто се плъзва по капака на джипа и пада встрани. Ако бе ударил колата, той щеше да я пробие и да убие всички в нея., твърдят експерти.

Пантев обаче намира смъртта си от куршуми на 9 март следващата година в хотел на остров Аруба. След смъртта му неговата дясна ръка Георги Пехливанов я наследява. Той обаче също става обект на атака с противотанкови гранати още на следващата година, но бронята издържа и Пехливанов успява да се скрие в намиращата се наблизо къпалня „Мария Луиза”.

През 2004 година атентат има и срещу наркобоса Георги Милтенов-Клюна. Той е стрелян от РПГ на връщане от празненство в ресторант „Олимп”, когато колата му минава край полуразрушения и до днес комплекс „Феята”. Снарядът обаче не ударил колата. По-късно обаче Клюна все пак е разстрелян с двама от аверите си.

В ъндърграунда се твърди, че е имало покушения и срещу Димитър Вучев-Демби и Косьо Самоковеца. И в двата случая жертвите остават живи, а официално разследване няма, тъй като те не са подали сигнал до полицията.
Източник: www.blitz.bg/news/

Ние от Blife.eu публикуваме линк към оригиналният колаж. дело на големият майстор на политическа сатира Иво Ангелов известен и като Свободен Човек !

Ето и линк към оригиналът: Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.