Из хакаха Президента

Из хакаха Президента

Атакуваха сайта на президента, час след призива му да се разследват ударите срещу ЦИК

Сайтът на президента е подложен на хакерска атака, близо два часа след като той поиска разследване на свалянето на сайтовете на ЦИК и МВР по време на изборите.

Старницата президента остана временно недостъпна след 13.00 часа днес. Временно сайтът е останал недостъпен, като и в момента зареждането му е трудно. От прессекретариата на държавния глава обясниха за OFFNews, че са регистрирани близо 50 млн. уникални посещения от Тайланд.

Efekt 2

Не са нанесени щети върху архива на сайта. Днес държавният глава обяви, че е поискал ДАНС да разследва кой е поръчал атаките срещу сайта на ЦИК. “За мен тези хакерски атаки не са случайни. За мен това е нов Костинброд”, каза Плевнелиев. Според него по този начин е било подхранено съмнението у гражданите, че електронното гласуване не е честно и няма как да успее.

Президентът каза, че очаква отговор на въпросите откъде са дошли тези атаки и кой ги е поръчал. Също така, кой от ЦИК е дал разпореждането на избирателите да не се дават бюлетини за референдума. „Не мога да давам квалификации, без да разполагам с доказателства, но това, което се случи на мен и на много гласуващи, е факт, и, разбира се, те трябва да намерят своите обяснения“, каза президентът.
Източник: offnews.bg/news/

Ние от Blife.eu ще добавим, че това е отговорът на хакерите на обявената война срещу тях от Президента ! Това е техният начин да покажат, че президентската институция не струва както и че могат да са манипулират данните от електронното гласуване !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.