Ексклузивно от затвора! Бисер Миланов: Не познавам Бойко Борисов! Ако продължи да ме нарича Петното, ще го съдя, както правя с Бареков

Интервю на Явор Белчев

– Г-н Миланов, чувствате ли се политическа жертва, след като бяхте арестуван?

– Естествено, че съм политическа жертва. Ние бяхме единствените протестиращи, които не подкрепяха нито една партия и сме срещу всяка власт, която работи против народа си. Дано най-после народът да осъзнае на какво е подложен и как се повдигат измислени обвинения на всички обикновени граждани, които се опитват да се борят за неговата свобода. Аз направих много по силите си, жертвайки собствената си свобода, но се гордея с това.

Efekt 2

– За какво провинение точно Ви задържаха?

– Попитайте този, които е изпратил отряд ‘’Кобра’’, защото в продължение на четири часа никой не можеше да ми обясни. Сега очаквам отговора на г-н Цацаров.

– В какви отношения сте с Бойко Борисов?

– В какви отношения може да е някой с човек, когото не познава. И да престане да казва, че съм с Николай Бареков, да престане да ми вика ‘’Петното’’, защото ще започна да го съдя, както съдя и г-н Бареков.

– Имало ли е среща между Вас и Борисов в неговата къща в Банкя?

– С него ще говоря, когато прокуратурата оттегли всички скалъпени обвинения срещу мен и започне работа по хилядите извършени престъпления срещу мен и членовете на Национално движение Свобода, а също така и срещу геноцида, на който сме подложени.

– Вярвате ли, че сте невинен?

– Аз съм невинен! Как да вярвам в правосъдната система, като предните ми присъди са скалъпени по същия начин? По времето когато се борих срещу наркоразпространението срещу мен се обявиха и лъжесвидетелстваха всички наркоразпространители, които имаха протекции от властимащите, а съдебната система изпълняваше поръчките им.

– Съжалявате ли, че хвърлихте цигара към журналистката от Би Ти Ви Мария Цънцарова и бихте ли й се извинил?

– Никога не съм хвърлял цигара по журналистката. Въпросната дама, след призива за саморазправа от Анжелика Абдул Сами Шварц, ми се обади и ми каза да я чакам на една бензиностанция. Докато аз я чаках, тя заедно с екипа си влязла във въпросния имот, нарушавайки конституционната норма за неприкосновенност на жилището. Когато отидох в имота и разбрах, че ме е излъгала, се обадих на 112. Самата журналистка при разговора по телефона ми каза в случай на саморазправа от страна на Анжелика да извикам полиция. Истината е, че докато пишех жалбата и още не я бях подал, журналистите вече бяха освободени и си бяха тръгнали.

 – Според Вас платени ли са протестите в България?

– Ествествено, че са платени. Имам точна информация за всички, че се правят от хора, които управляват парите (разбирайте властимащите, защото в България все още властта се купува). Когато се усети някакво народно недоволство, тези хора плащат на определени групи да вдигат протести и после ги разбиват и опорочават заедно с тези, които ми скалъпват обвиненията, поради които съм тук.

 – Притеснявате ли се, че съученици ще се подиграват на децата Ви, че татко им е в затвора?

 – Не, въобще, даже напротив. Моите деца са научени на достойнство и чест, те са изключително умни, силни и честни. Техните приятели и съученици го знаят и ги подкрепят. Жертвите на тази престъпност са много и всички те и техните близки и деца са с нас. Само съжалявам, че тридесетгодишната ми борба не стигна, за да предоставя на децата си бъдещето, което заслужават, не само те, но и всички български деца. Аз съм с тях и те са с мен! И дори и тук съм най-щастливият човек.

Източник: онлайн издание PIK

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.