Направи си сам – красива стена от опаковки за яйца

Опаковката от яйца е доста добър материал за дизайн на всякакви вещи направи си сам ваза, часовник, свещник или дори за да декорирате вашата стена. Днес сме решили да ви изненадаме точно с такава идея, тъй като все пак наближава Великден, а тогава ви остават доста непотребни опаковки от яйца, които изхвърляме, а вместо това можете да им вдъхнете нов живот с тази идея направи си сам

красива декорация за стена.

Необходими материали:

Efekt 2
  • 7 опаковки от яйца (за да декорирате стена с височина 2 метра);
  • PVA лепило;
  • три цвята акрилна боя;
  • аерозолно лепило;

Начин на изработка на тази идея направи си сам: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Леко намокрете едната опаковка от яйца, като ви препоръчваме да правите това с пулверизатор. След това обвийте опаковката с вестник и сложете отгоре нещо тежко, за да попиете излишната вода.

Подгответе стената за декорацията, като я почистите идеално и я покриете с строителен грунд. В нашия случая тя е покрита с хартия.

За да продължите работата си, опаковката трябва да е леко влажна, като след това я срежете според мерките на вашата стена и частта, която искате да декорирате.

Доста обилно нанесете лепило на опаковката и на стената.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След това се заемете със залепянето на всички опаковки от яйца на стената, като не е необходимо да спазвате рисунката, тоест тя може и да не съвпада. Задължително проследете за това всяка една част да се залепи добре на стената и ако е необходимо притиснете допълнително с ръце или минете със сух валяк за боядисване, за да направите това.

 

След като лепилото изсъхне, повърхността ще стане твърда. Нанесете на стената бяла боя или грунд.

След като повърхността изсъхне добре, нанесете желаната от вас боя, като ние в случая използваме синя.

За да предадете на стената по интересен десен, я боядисайте след това и със сребриста боя. За целта с помощта на суха четка вземете съвсем малко от боята и я нанесете на стена, тоест целта е да боядисате само изпъкналите части. За да закрепите всичко, покрийте декора с акрилен лак.

Стената ще се получи много оригинално и никой няма да се досети, с какъв материал сте я декорирали ръчно. 🙂

 

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.