Направи си сам – практична табуретка с рафтчета от МДФ плоскости

Направи си сам – практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Само с няколко лесни стъпки и с помощта на шперплатови или пък МДФ плоскости можете сами да си изработите практична табуретка за вашата всекидневна, която да ползвате едновременно като странична масичка и също така като рафт за съхранение на книгите ви и други вещи. Дадената мебелировка може да се изработи в желаната от вас големина и да я оцветите след това, както желаете, за да можете да пасне на вашия интериор.

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Efekt 2

Необходими материали:

  • 2 парчета  шперплатови или 2 парчета МДФ плоскости с квадратна форма    с дебелина от 2 см, като размера им трябва да бъде 55 см на 55 см;
  • лепило за дърво;
  • канап;
  • инструменти, които да използвате за рязане;
  • шкурка;
  • пробивен трион;
  • 4 колелца за мебелировката;
  • смес за запълване на дървесината;
  • четка за боя;
  • боя в избрани от вас цветове;
  • чук и гвоздеи;
  • грунд;
  • шпатула;
  • отвертка;
  • винтове за дървесина;

Начин на изработка:

Стъпка I

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Заемете се с измерването и след това маркирайте центъра на всички повърхности МДФ. С помощта на канапа и молива измерете къде точно е центъра на вашите плоскости, а след това използвайте пробивния трион, за да изрежете плоскостите. След това с шкурка обработете двата кръга.

Стъпка II

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Очертайте върху следващите две МДФ плоскости жлебове, за да могат те да влизат една в друга. За целта те трябва да бъдат очертани в центъра на едната дълга страна на правоъгълните плоскости. Самaта дължина на тези жлебове зависи от вашите предпочитания, но ви препоръчваме те да са поне 16-20 см. Ширината им пък трябва да бъде в размер на 2 см. След това се заемете с изрязването на жлебовете и ги обработете с помощта на шкурката. Вмъкнете двете правоъгълни плоскости една в друга във формата на буквата Х.

Стъпка III

 

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Нанесете на повърхността на конструкцията лепило за дърво, тоест върху горната част по ръбовете. След това сложете там кръглата МДФ плоскост и изчакайте лепилото да засъхне добре. Обърнете после конструкцията на обратно и направете също нещо и там, тоест залепете и другата кръгла част.

 

Стъпка IV

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Забийте на кръглите плоскости няколко гвоздея, тоест за да имат те по-добра стабилност. Напълно достатъчно е да сложите по четири гвоздея от всяка страна на масичката, както е показано на горната снимка.

Стъпка V

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Нанесете малко количество смес за дървесина, за да покриете главичките на гвоздеите и да ги скриете по този начин. Оставете след това сместа да засъхне добре, а после се заемете с обработването с шкурка на цялата получена масичка.

Стъпка VI

Нанесете на всички повърхности на масичката грунд, а след това го оставете да засъхне добре. После се заемете с боядисването на вашата нова мебелировка в желан от вас цвят, който да се съчетава хармонично с интериора на дома ви. След като боята засъхне, монтирайте колелцата. Сложете тази масичка-табуретка в дневната ви стая, където ще можете да я използвате и като масичка, и като рафтче за вашите книги или други вещи.

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

2 comments

  1. Hej ! Coś hosting szwankuje, strona przestaje działać co
    jakiś czas.

  2. I’m not sure where you are getting your information, but good topic.

    I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for great information I was looking for this information for
    my mission.