Направи си сам – рафт за книги “Въжен мост”

Направи си сам – рафт за книги “Въжен мост”

Забравете за винаги за скучните и безлични стандартни рафтове за книги. Точно затова днес ще ви предложим още една страхотна идея как да си направите тази декорация за дома сами и то с няколко лесно стъпки, а ефекта WOW е гарантиран. Спокойно можете така да си направите дори и “въжена библиотека”, която ще е не само практична, но и ще съживи интериора на всеки дом.

Рафт за книги "Въжен мост"

Efekt 2

Необходими материали:

  •  голяма дървена дъска;
  •  метален държач от 2 части, за рафтчета;
  •  парашутна корда или здрав канап;
  •  метални шайби;
  •  трион;
  •  дрелка;

Начин на изработка:

Рафт за книги "Въжен мост"

1. Нарежете на няколко части дъската, като получените правоъгълници могат да са с всякаква ширина, а именно в зависимост от вашите желания. Запомнете обаче, че те трябва да са с еднакви размери. За да направите това използвайте трион или помолете някой да ви помогне в тази задача. Добре е да оформите две от получени части с малко по-голяма ширина, като те ще бъдат използвани в краищата на “въжената библиотека”, тест за да можете да ги монтирате в металните държачи на стената.

Рафт за книги "Въжен мост"

2. Заемете се с направата на дупките, през които ще минава нишката, като за целта използвате немного широка бургия на вашата дрелка. Преценете добре, на какво разстояние ще са разположени частите на получения рафт. Маркирайте местата, където ще пробивате дупките, като те трябва да бъдат еднакво разположени на всички правоъгълни части. Пробийте с помощта на дрелка отворите, а след това ги избършете, за да премахнете останалите стърготини.

Рафт за книги "Въжен мост"

3. Срежете две еднакви парчета корда, като не забравите да оставите и малко толеранс. Вържете след това на възел единия край, като не забравите задължително да обработете краищата със запалка, за да не се разнищват те. Прокарайте другия край на кордата през дупката на една от частите, ако използвате по-широки части за двата края, проврете кордата първо през една от тях. Завържете на възел и проврете другото парче корда през втората дупка на дъската.

Рафт за книги "Въжен мост"

4. Не забравяйте да прокарате няколко метални шайби от вътрешната страна на първата дъска, за да можете да държите дадените части на разстояние.

Рафт за книги "Въжен мост"

5. Прокарайте кордите през всички части, като постоянно слагате метални шайби, за да ги отделяте или както е показано на горната картинка. В края вържете въжето и отново го обработете със запалка, за да не позволите на краищата да се разнищват. След това монтирайте Т-образните държачи от двете страни на вашия направи си сам рафт “въжен мост”, като за тях захванете двете крайни плоскости.

Рафт за книги "Въжен мост"

6. Преценете къде точно искате да монтирате вашия рафт и го захванете след това с помощта на металните държачи за стената. Запомнете, че те не бива да са изпънати, за да може да се получи самата увиснала въжена конструкция.

Рафт за книги "Въжен мост"

Сложете на получения рафт направи си сам няколко книги, като задължително ги опрете добре една на друга, за да не паднат.

Рафт за книги "Въжен мост"

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.