Направи си сам – меко кресло тип “барабан” от подръчни материали

Дори и да не сте от най-сръчните хора, пак ще можете сами да си изработите тази невероятна идея направи си сам меко кресло от подръчни материали. Всички сме виждали такива интересни предложения в магазините, но цената им започва от 200 лева и нагоре, а защо да давате тези пари на вятъра, след като можете лесно и сами да си изработите такова меко кресло.

Тази идея направи си сам не е никак сложна, но все пак е важно да имате минимални познания по шиене, а и да нямате – никога не е късно да поправите тази грешка. Тези кресла ще предадат особен чар на дома ви, така че не изпускайте този урок как да сътворите тази мека мебел сами и то не забравяйте, че така ще спестите значителна сума от бюджета ви.

Efekt 2
И така, стига сме говори, а нека да пристъпим към самата изработка на тази идея направи си сам. За да тази цел ще имате нужда от две парчета материя, каквато сте си избрали в нужните размери, като едната част ще бъде за чувала, а другата за калъфката. Пълненето на чувала е по-добре да се направи с помощта на специални топченца, които ще намерите лесно можете да намерите в продажба, а освен това още са екологични.
За голямо кресло:
• Подплата от муселин;
• Пълнеж – полистиренови, дунапренови или пластмасови топчета – около 0.17 куб.м.
• Хартия за чертане на квадратчета (с размер на квадратчето 2.5 х 2.5 см.)
За детско кресло:
• Подплата от муселин със същите размери като калъфа
• Пълнеж – полистиренови, дунапренови или пластмасови топчета – около 0.11 куб.м.
• Хартия за чертане на квадратчета (с размер на квадратчето 2.5 х 2.5 см.)
За начало направете кройки от основната материя, като размерите си ги избирате вие. Кръглите части трябва да се получат две, а страничните – четири. Кройката на калъфката за креслото се изработва от аналогичен начин, но тя трябва да е малко по-голяма, тоест за да можете да “съберете” всичко лесно и да не се налага усилие.
След като сте готови с тази стъпка, съединете всички части заедно, като за целта ги зашиете, но не забравяйте да оставите малък отвор, през който да пълните с пълнежа чувала.
След това насипете топченцата вътре и зашийте всички части заедно, а ето и какво трябва да получите в крайна сметка. 🙂
Убедени сме, че тези кресла тип “барабан” ще станат любимо място за почивка на цялото семейство.

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.