Направи си сам – картина в буркан от цветни соли за вана

Направи си сам – картина в буркан от цветни соли за вана

Необходими материали:

Efekt 2
  • стъклено бурканче;
  • морска сол;
  • цветни соли за вана;
  • кафемелачка;
  • тънка дървена пръчица;

Цветната морска сол, дори ако е доста ярка, става пастелна, ако я смелете в кафемелачка. За да измените или да възстановите цвета, можете да я оцветите допълнително. За да направите това, добавете съвсем малко количество вода и го смесете със солта. Нека всичко изсъхне добре и отново смесете всичко добре. По този начин можете да получите различни оттенъци, тоест варирате с добавеното количество. Разбира се, че можете и да си поиграете със вече получените различни цветове сол.

 

На дъното на буркана насипете основата, като това може да е бялата сол или пък цвета, който имате най-много. Ако дадена част от картинката не се е получила, тогава можете внимателно да махнете този цвят от бутилката с помощта на лъжицата и да го “нарисувате” отново.

След това насипете в буркана малко обикновена бяла смяла сол, тоест за да се разполага картинката около стените. За целта можете да използвате хартиен конус, както е показано на картинката.

 

Започнете да рисувате с малко количество цветна сол, като например сините оттенъци могат да играят ролята на море и така нататък. Разбира се, че можете и да експериментирате и да сипвате различни оттенъци произволно, но все пак така ще се получи доста по-ефектно и красиво. Не забравяйте да слагате по средата на буркана обикновена бяла смляна сол, както е показано на горната картинка.

 

Облаците в горната част могат да нямат ясни граници, като можете да направите това с дървената пръчица, тоест да размесите малко двата слоя на пясъка и небе, за да станат те размити.

Запомнете, че надребнената сол трябва да се разполага плътно, тоест да не остане празно място. След като приключите с всичко, просто завъртете капачката и смело можете да обръщате вашата цветна картина. 🙂

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.