В името на Бога помогнете! Вижте ВИДЕОТО!

В името на Бога помогнете! Вижте ВИДЕОТО!

Как се подържа манастир с 130 лв. на месец? За Бога хора помогнете!

Само молитвите не са достатъчни за молитвения дом, нужен е и ремонт, непосилен за игумения Серафима

Как се издържа цял манастир със 130 лева на месец? Толкова е пенсията на игумения Серафима от Софийската Света гора. Тя се грижи сама за обителта “Свети Симеон Стълпник и Света Петка” и има нужда от помощ, съобщава “Нова телевизия”.

Efekt 2

Бог високо, цар далеко е положението и с днешна дата, ако тръгне човек към манастира. До него асфалтов път няма. За него от пет години се грижи игумения Серафима. Сама е прекарвала камъни и пръст за градината, понякога и на автостоп. Цветята ги е събирала от цяла България, за да разкаже с тях една истинска приказка. На входа е претворила езерото от историята за жабока-принц.

През средновековието там е имало манастирски комплекс. Възстановен е миналия век, но само молитви за молитвения дом не са достатъчни. Мазилката в църквата се рони. Има нужда от спешен ремонт. Пенсията на игумения Серафима е 130 лева, а цената на ремонта, непосилна за нея. Тя храни още двама души, които се надява да задържи в манастира за помощници.

300 лева са борчовете на игумения Серафима. Натрупани, докато снове със стара кола, за да снабдява обителта с вода за пиене. Колата и стаите за живеене са дарение.

Преди да дочака новото зареждане от хляб и вода обаче единствената послушничка в манастира е готова да се откаже. Страх я е от крадци.

Ако искате да помогнете със средства на игумения Серафима, можете да го направите, като дарите средства на банковата сметка. Можете и да се свържете с нея, ако искате да помогнете по друг начин:

IBAN: BG46STSA93000022716662

BIC: STSABGSF

Ние от Blife.eu горещо приканваме всеки, който има възможност да помогне нека го стори! Помнете Бог не ни гледа от горе, а през нас самите и ако имате потребност духовна да сторите добро ето Ви една добра възможност !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.