Имперски амбиции на Турция

Имперски амбиции на Турция

На 22 април Турция открито демонстрира териториални претенции към България и съседите си

Нова открита демонстрация на имперски амбиции направиха неоосманистите. Трибуна на претенциите им дадоха два от най-големите вестници в Турция – „Милиет” и „Хюриет”. В публикация на „Милиет” от 23 март е представена карта, озаглавена недвусмислено „Нова Турция”. В новите граници на турската държава са включени част от България, Кипър, северните райони на Сирия, северната част на Ирак и Гърция, както и райони на Азербайджан и Грузия. В материала на вестника се говори за създаването на нова мощна държава в границите на бившата Османска империя. Подобна статия излезе и във вестник „Хюриет” под заглавие „Велика Турция”. В двата материала се правят сходни прогнози. От „Милиет” коментират, че след като лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан се отказа от въоръжената борба, на практика ръцете на Анкара са развързани. Авторите с умиление заявяват, че това е първата стъпка за връщане на „добрите стари времена”, когато кюрди и турци заедно са се борили с гърците и с другите християни в малоазийския регион.

Подобни демонстративни изявления във вестниците, не са публикувани без одобрението на властите. Целта на такива статии е чисто и просто да подготвят общественото мнение за осъществяване на амбициозните задачи, които управляващите са си поставили.

Efekt 2

Неоосманският проект за нова турска империя се утвърди окончателно като държавна политика на Турция, след като ислямистите укрепиха властта си в страната и на практика напълно скъсаха със заветите на Ататюрк. Външната политика на Анкара към съседните държави е изцяло доминирана от тези идеи.

По отношение на България, картата ясно показва, че за отцепване се подготвят териториите, който родните управници доброволно предадоха под властта на етническата, противоконституционна партия ДПС. Обществена тайна е, че от години се работи за потурчването на местното мюсюлманско население, като същевременно се насажда ислямски фундаментализъм и идеи за сепаратизъм. Но за разлика от турските служби, които са изключително активни в тези райони, българските им колеги бездействат, тъй като ръцете им са вързани от политическото ръководство.
Източник: bgns.net/

Ние от Blife.eu питаме дали днес родното небе трябва да бъде охранявано от Турски изтребители ! Ако някой турски самолет свали друг самолет над нашата страна кой ще носи отговорност ? Ако турски самолет открие огън по мирни цели на нашата територия кой може да го спре ? Как едно правителство ще разреши на друга страна да лети и да заснема военните ни секретни обекти и кой носи отговорност за това национално предателство ? При условие, че турски политици не веднъж са говорили за откъсване на части от България и присъединяването им към Турция, това не е ли предателство спрямо нацията ни и спрямо страната ни ? Фактически след като се даде контролът на българското небе и всичко под него на Турция не е ли вид абдикация или план за окупация преценете Вие ? Това правителство работи за чужди интереси не и за Българските ! Патриотичните ни формации все повече приличат на послушници в харема на Анкара! Премиерът ни нарече България – Булгаристан и се подписа под това ! Това е тиха окупация на една нация !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.