Като става дума за пари всеки лъже !

Като става дума за пари всеки лъже !

Вижте как партиите Ви лъжат за пари !

Шампиони са ГЕРБ – те обещаха 1500 лева средна заплата и 650 лева минимална заплата, двойно увеличение на учителски заплати. И как така десет години казваха, че пари няма, пицата била постна, казва Дянков пък после ги замразяваха и изведнъж така ОБЕЩАХА, че това е най-голямата предизборна лъжа !

От БСП пък залага на 15% ръст на учителските заплати през първата си година на бъдещо управление и 40% до края на мандата.
Това е премерено изказване и тук се залага на проценти и естествено хората няма да взимат тези пари както и да ги изчисляват, защото процентно ще се увеличават и осигурителните вноски и данъците им, което не е лъжа, но е премълчана истина и до тук най-реалистични обещание дава БСП !

БСП си мерят обещанията, защото ако излъжат народа ще бъдат още дълги години на резервната скамейка !

Efekt 2

“Обединени патриоти” залагат минимална пенсия 300 лв. до края на годината, поне 200 лв. първата година.
Тук пак става за твърда сума за която така наречените патриоти не казват от къде ще дойдат !
Най-интересно е, че никой не говори за така нареченият лош материал от Борисов – пенсионерите по болест, който са около 980 000, а какво става с техните пенсии, които не им стигат и за лекарства !

Какво става с тези, който си дадоха здравето за да работят яко за държавата или за някои предприемач да си сбъдне мечтите !
Какво става с тях и какво ще направи държавата за тях?
Още малко цифри да добавим по темата за заплатите:
Трябва да се знае колко души какви заплати вземат – до 1000 лева заплати вземат над 2 млн. души от около 3 млн. работещи. Само 7314 души в България вземат над 10 000 лева месечно, а БСП искат на тях да вдигат данъците с 20%, посочи експертът, базирайки мисълта си на своя статистика.

Освен това, по отношение на данъчното бреме, социалистите обещават приспадане на данък общ доход с 50 лева на дете, 0% лихва върху кредит за закупуване на жилище до 100 000 лева през първата година. Започна надпревара в обещанията, защото има компрометирани фигури. Какво общо имат политическите партии с БВП т.е. с всичко, изработено от нас, отива или по жилищни кредити, или за храна и лекарства !

С две думи човек се разпростира според чергата си, а тя е винаги къса !
Дето се казва у нас „на един не му стигат два лева за хляб, а на друг 20 милиона за яхта“!хан-Крум пари
Истината е, че най-голямата ясла у нас е държавата – 2 милиона пенсионери, близо милион инвалиди и над 750 000 чиновници има в България и как всички партии могат да говорят за вдигане на заплати и пенсии като тази държава се издържа от данъци и никой не говори за данъци!

ГЕРБ вкараха цялата икономика в сивият сектор и тя не плаща данъци, но пък си плаща на ГЕРБ !
Данъци, такси и глоби, както и актове никой не плаща и всеки чака делата да минат по давност и така в държавата не влиза нито лев, а всички чакат на нея ! Ами май е време управляващите да създадат условия за малък и среден бизнес с леко финансиране и добър бизнес климат в страната !

Да се опростят всички прегрешения на фирмите до дата еди коя си и ако не излязат на светло и да си плащат всичко до стотинка да има съд и прокуратура ! Да се спре практиката да се продават фирми със задължения на бай мангал (лимонки) ! Рязко да се пресече точенето на фиктивно ДДС от фирмите приближени до ГЕРБ и ДПС !
Трябва сериозна данъчна политика и желязна ръка да се криминализират такива престъпления със сериозни наказателни санкции и дълги години затвор само тогава може да се въведе сериозна данъчна дисциплина ! Ще добавим и думите на Ангела Меркел.

Тя казва така „мога да построя затвори, мога да построя още затвори, но не мога да допусна нито един цент неплатени данъци”!
И вместо 2 милиарда държавна пара да отиде за саниране на сгради, ако тези пари бяха пуснати като малки и средни кредити за малкият и среден бизнес щяха да се решат доста от проблемите свързани със заетостта и безработицата и хората щяха да почувстват, че държавата е зад тях, а сега какво – теглят се кредити и се усвояват от фирмите на ГЕРБ и ДПС, а народа да лапа мухи !
Но сега е студено и мухи няма, няма и пари, но пък има лъжи и обещания !

Какво да се прави като става дума за пари всеки лъже !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.