Красимир Янков: Хора, излезте

Красимир Янков: Хора, излезте

Красимир Янков: Хора, излезте и свалете това вредно и опасно правителство, полицаите са с вас

Протестът е дълго въздържана реакция на отношението към полицаите и е напълно основателен. Първите организирани от синдикатите действия бяха преди повече от 6 г. – тогава служители от МВР се събираха и пушеха цигари, пиеха вода и имаха своите основателни искания.

Това заяви пред БНР народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков. Той допълни, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов тогава са подстрекавали полицаите и същевременно са поели ангажимент към сектора да бъдат удовлетворени всички искания. Затова и през 2009-та година ГЕРБ е бил подкрепен от работещите в сектор “Сигурност” – с очакванията, че като главен секретар на МВР Бойко Борисов ще е съпричастен и ангажиран към работещите в МВР. „Още тогава всички видяхме каква е екипировката на полицаите, какви са им обувките, какви са дрехите, в какви условия работят. Сега освен, че са с монтирани камери да се следи работата на патрулиращите полицаи, не се сещам за друга придобивка. Хаос, произтичащ от ръководството, постоянно променящи се задачи към служителите, според възникващите обстоятелства – да се пази границата, предотвратяване на безредици в случай като в Гърмен и Орландовци – за всичко това се налага полицаите да работят с ненормирано работно време“, каза Красимир Янков. Той поясни, че на служителите на реда не им се заплаща извънредния труд, а пенсиониралите се не се изплаща полагащото се по закон обезщетение. Според народния представител сега предстои още по-голямо орязване: отнемат им социални придобивки – премахване на клас прослужено време, намаляване на годишния отпуск от 30 на 20 дни, няма увеличение на заплати, премахва се обезщетение за прослужени години при пенсиониране. Няма заложени пари в Бюджет 2015 – виновен няма сред управляващите. Няма пари в Бюджет 2016 – Горанов и Бъчварова обясняват това с реформа и финансова дисциплина.

Efekt 2

„Проблемът е създаден от натрупване на много неблагоприятни обстоятелства – става въпрос за изключително тежък труд, с ненормирано работно време, което се отразява на личния живот на полицаите. Когато става въпрос за договорени вече условия при постъпване на работа, сега на полицаите се казва, че няма средства в бюджета“, посочи Янков.

„Кажете сфера зависеща от управлението, в която Бойко Борисов и ГЕРБ да не са създали хаос и напрежение и да не обясняват с реформа? Здравеопазване, образование, разузнаване, отбрана… Съвсем справедлив е този гняв срещу управлението на Бойко Борисов. Само оставка на Горанов и Бъчварова няма да са достатъчни“, категоричен е народният представител. По думите му премиерът и правителството трябва да бъде отстранени от управлението. „Хора, излезте и свалете това вредно и опасно правителство. Не се притеснявайте да протестирате, полицаите са с Вас и те протестират, ще застанат до Вас“, призова Красимир Янков. Той отбеляза, че лъжите, манипулациите, и всяването на страх с в основата на проведените местни избори, видимо от ниската активност и демонстрираните резултати. Според Янков управляващите ни внушаваха заблудата за тих и спокоен вот, но само ден след втория тур обстановката започна да се променя. Той прогнозира, че народното недоволство, произтичащо от всички сфери на това управление ще ескалира все повече.
Източник: hmobile.frognews.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.