Краят на Ердоган е близо

Краят на Ердоган е близо

Ердоган е оплетен в своите си амбиции за господство в региона. Не можеш вечно да шантажираш Европейският съюз и САЩ! Край с амбициите за сухоземно нахлуване в Сирия !

Турция се опитва да прекъсне опитите на създаване на един бъдещ Кюрдистан, но уви за сега губи и в тази посока !
Според много анализатори Турция направи грешката да атакува самолета на Русия. Санкциите, които наложи след това Москва бяха кошмарни за турската икономика, но най-болезнено бе за Анкара след тази грешка бе, че така тя загуби на способността да влияе върху случващото се в Сирия. В това число и правото да нанася въздушни удари дори и като част от коалицията водена от Съединените щати.За наземна операция в Сирия, Турция също не се решава. Според WP причината за това е пределно ясна – това неминуемо ще доведе до конфронтация с Русия от която Турция има почти нулев шанс да се измъкне победител.

Експлозиите в турската столица, игнорираните призиви за помощ към партньорите всичко това показва, че Анкара е изправена “стратегически кошмар”. Както отбелязва Washington Post само преди четири години страната можеше да получи максимален резултат от “арабската пролет”: при получаване на силови правомощия би имала всички шансове за лидерство в региона.
Но липсата на адекватна политика и алчността на Ердоган и преградката му с Ислямска Държава отне възможността на Турция да бъде лидер в региона !

Погледнато така: Прекратяването на огъня в Сирия ще донесе на Турция нежелан развой на събитията.Всички надежди се изпаряват в резултат от промените в геополитическата среда и в хода на сирийската война. Предишен и сегашен съперник на Турция – Русия сега увеличава присъствието си покрай турските граници: на изток – в Армения, на север – в Крим, на юг – в Сирия. Променящата се ситуация на бойните полета в югоизточните граници, където руски ВКС нанасят въздушни удари, кюрдите започват в настъпление, а бунтовниците подкрепяни от Анкара търпят поражения причинявайки много страдания в Турция.

Efekt 2

“Москва също поиска вземането на мерки по отношение на действията на Турция в Сирия.Изданието отбелязва, че разногласията в отношенията и с един от най-близките съюзници САЩ е направила Турция още по-уязвима. Анкара постави ултиматум към Вашингтон, който неправилно прецени и САЩ категорично отхвърли иска. В резултат на това Турция остана сама.” отбелязва Соли Озел от университета Кадир Хас в Истанбул.

Сега Турция се обръща към България като е в тясно сътрудничество с нашето министерство на отбраната !
Един чисто хипотетичен въпрос ако Кюрдската народна армия реши да настъпи мощно по земя следващата година и е защитена от системи С-400 и С-500 по въздух и се започне откъсване на сериозна територия от Турция някой задава ли си въпросът Турция от къде може да откъсне територия ? И кой ще я спре ако реши да заграби от Българската територия ?

Геополитиката в световен мащаб води до ново прекрояване на геополитическите карти на светът, а нашата мила Родина е в опасност и единственото, което може да ни спаси е един изключително важен проект наречен Бургас-Александруполис, който ще бъде един щит за България, който едно,че ще постави Русия като щит заради интересите си за тази тръба и второ – само Русия адекватно, силно и мощно може да се справи с Турция !

Краят на Ердоган е близо

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.