Мая Манолова: затворите и КИЛЪРИТЕ

Мая Манолова: затворите и КИЛЪРИТЕ

Националният омбудсман Мая Манолова извърши внезапна проверка във Варненския затвор

На място тя се запозна с отношението към лишените от свобода, мерките за закрила, материалните условия, медицинското обслужване и възможности да се трудят. До омбудсмана са постъпили сигнали за високи цени в затворническите лавки и на телефонните разговори, на които имат право осъдените, обяви Манолова, цитирана от Дарик радио.

Тя възнамерява да излезе с препоръки към държавното предприятие „Фонд затворно дело”, което снабдява лавките, да намали цените и да не търси търговска печалба на гърба на лишените от свободата.

Efekt 2

По думите на омбудсмана много от затворниците искат да се трудят, защото така облекчават престоя си зад решетките и получават доходи. Тя даде за пример ремонтираното общежитие в село Разделна, в което почти всички от настанените 133 затворници с по-леки присъди работят.

70 души от общо 370, излежаващи наказанията си във варненския затвор, също се трудят в цех за гипс картон, а Манолова ще търси съдействие от министерството на правосъдието и за разкриването на цех за обработка на ламарина.

В затворите трябва да има само медицински кабинети, а затворниците да имат право да се лекуват извън тях, защото имат платени осигуровки, смята Манолова.

Ние от Blife.eu  казваме, че това което е направил омбудсманът на Република България е похвалНО !

НО има едно НО паралелно с това поръчковите медии на правителството съобщиха и други подробности за ПИАР делото „КИЛЪРИТЕ” че цитираме : ” Босът на банда за поръчкови убийства Петър Стоянов-Сумиста и негови приближени правели опити да планират бягството му, ако бъде дори за малко променена мярката му за неотклонение или при преместването му до варненския съд.  Такива сигнали имало в МВР в последните месеци и това принудило ръководството на Главна дирекция “Охрана” да предприеме специални мерки при превозването на боса на Килърите за повторното разглеждане на делото срещу него във Варненския апелативен съд, съобщава вестник “24 часа”.

Мая Манолова: затворите и КИЛЪРИТЕ

И ако една реплика не привлече вниманието ни „правели опити да планират” нямаше да предадем друг акцент на хубавата новина за Мая Манолова, която сигурно е първият Омбудсман предприел смелостта да прекрачи прага на  затвора и да погледне в очите грозната действителност !

Сигурни сме и че никой не казал на Мая и мрачната статистика колко процента не се прибират живи или че качеството на оцеляване в Българските арести и затвори е по-лошо отколкото в страните от третият свят !

Сигурно са пропуснали да и кажат и как единият от така наречената банда на килърите години наред бе в килията си с апарат за командно дишане и е 98% инвалид и за него лекари няма освен един Господ Бог да му подарява ден след ден или пък другият от килърите Вълев, който бе поставен в килия с туберкулозно болен докато не бъде заразен, но и за него има планове Господ Бог, за Сумиста през какво минава за да оцелее пак сигурно онзи Господ Бог знае !

И ако днес репресивният апарат се използва само и единствено за политически гонки, тормоз и унищожение във всички аспекти на думата, то Мая Манолова е била лъч надежда за десетки хиляди лишени от свобода!

И ако в България всеки мафиот или политик, което си е почти едно и също няма осъден то някой задава ли си въпросът колко осъдени има пък лишени от свобода без да са невинни?

След като виждаме Темида колко е независима и  безпристрастна, то силно се съмняваме, че медийният ПИАР на Цветан Цветанов с делото КИЛАРИТЕ с което блесна на политическата сцена  не е поредното политическо разчистване на сметки !

Ние от  Blife.eu ще следим процесът от късо и ще Ви информираме за делото, в което някой си бил чул от двама умрели май че този и този били фабриканти от там нататък всичко скрити политически страсти и страхове !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.