Мая Манолова с проект за мажоритарна изборна система

Мая Манолова с проект за мажоритарна изборна система


Днес 21 ноември, Мая Манолова  омбудсманът на Република България и представители на инициативния комитет за провеждане на Националния референдум ще внесат в НС проект за промени на Изборния кодекс.

Със законопроекта се въвежда мажоритарна изборна система с абсолютно мнозинство на два тура чрез създаване на 231 равни едномандатни изборни района в страната и 9 едномандатни изборни района извън страната съобщиха от пресцентъра на омбудсмана, цитиран от БТА.

За да се избегне изкривяването на резултатите, се предлага право да избират народни представители в едномандатните изборни райони в страната да имат българските граждани, които са живели най-малко през последните шест месеца в съответния изборен район.

Efekt 2

Мотивите, както и проектът ще бъдат качени след 10.30 часа на сайта на омбудсмана – www.ombudsman.bg.

Партията ДБГ не подкрепя идеята за въвеждане на чист мажоритарен вот, каза лидерът й Меглена Кунева. В България два пъти е имало народни представители, излъчени по този начин, но те не са оставили спомени, посочи тя.

Независимо накъде клони популизмът и конформизмът, ние ще говорим с факти и ще защитим хората, които не подкрепиха мажоритарния вот, каза още Кунева.
Ние от Blife.eu силно се надяваме, че ще бъдат допуснати качествени хора в законодателната сграда !

Надяваме се, че наистина хората ще имат възможността да променят системата !
Надяваме се, че наистина Демокрацията ще се прояви наяве, не на думи !
Надяваме се, че това е един от начините хората да участват в управлението на страната ни !
Дали този закон ще сработи ние не знаем, но знаем, че трябва промяна и то веднага !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.