МВР, битовата престъпност, Селянинът и милионера в спиралата на схемата

МВР, битовата престъпност, Селянинът и милионера в спиралата на схемата

МВР трагикомедия ли е ?
В България битовата престъпност е най-висока от всички държави в Европейският съюз!
Откровено полицията нехае за съдбата на онеправданите хора !
Телефон 112 е нещо като автоматична централа, която може да предаде съобщението Ви до най-близкото РДВР и какво от това, както се процедира по следният ред – зареждате се с търпение! Ако сте подали сигнал и ако до един час дойде екип, повярвайте ми, Вие ще сте най-виновният, че сте им развалили спокойствието и видите ли образувате им нерви и работа и така Вие ще бъдете третиран като нахалник или дразнител !

В над 70 % от случаите при обаждане на 112 и деклариране на нередност или престъпление, което виждат ще получите напътствие според това къде мигате на картата, къде се намирате в момента и до кое РПУ да отидете и да обясните ПИСМЕНО за какво иде реч !
И така системата има схема за която се прилагат всякакви спънки и прийоми само и само да Ви откаже да им търсите работа !

Фрапираш случай в който човек на който му е открадната колата и е подал жалба в полицията, след няколко дни по силата на случайността сам открива колата си паркирана пред жилище в еди кой си квартал, обажда се на 112 и те му казват да отиде в еди кое си РПУ и да обясни писмено вместо да изпратят екип или да се обадят на най-близкият екип в региона !
Да това не са парадокси, това е липса на мотивация, това е отказ за изпълнение на служебните си задължения и това е масово в цялата страна !
Няма човек, който да не е опарен от битова престъпност и когато потърси институцията, която се занимава с това влиза филм на Министерството на Всякаквите Работи !
Жертвата е разпитвана, привиквана и подложена на един вид разследване !
И ако няма приятел полицай, който да удари едно рамо, преписката отива на рафта на който има табелка „за толкова ми плащат, за толкова и ще работим“ !

Efekt 2

Проблемът е, че малките села вече така са ощавени, че няма какво да се краде и ромските орди вече умело нападат малките градчета! Започват с крайните квартали и къщи докато не приключат в самият център и когато последните регистрирани случай са на мегдана на малкото градче означава, че вече са приключили !
Как МВР съдейства на това, ами намаля се бройката за кварталните !
Един квартален полицай е на няколко села и няма как да огрее !

Той е принуден да обикаля с личният си автомобил по пресечени местности и неподържани пътища !
Никакво допълнително заплащане, че 24 часа е на работа там, а напротив имаме допълнителни разходи за поддръжка на личен автомобил и горивото, което няма кой да му плати !
Та и кварталният всеки ден трябва и да отиде до Градът и в РПУ-то да си докладва естествено с личният си автомобил !
Стигна се до там, че честните селски полицай пътуват на автостоп, а автобусите не им вземат пари за билети, защото и тях не им осребряват от МВР!
Наскоро Бъчварова ама много нагло заяви „Не мога на всяко село да сложа полицай“ ! Нима в тези села не живеят хора ?
А когато дойдат избори Цветанов и компания ходят по селата и обещават закрила и ред. Да ама после забравят както всички естествено политици, забравят за хората, за нас обикновените хора по селата, а това е най-големият бич да ти откраднат и малкото, което имаш и полицаят да ти каже „ами нищо не можем да направим, защото съдът го пусна“ !
Да пуска ги и пак ще ги пуска, защото народът е толкова беден, че се краде на дребно – за хляб и ракия и когато щетата от престъплението е под една минимална заплата се прекратява, защото според НК няма финансово престъпление под тази цифра !

И сега какво бай мангал ако всеки ден Ви краде за по сто лева няма престъпление и така се генерират големи загуби и богат да сте малко по малко ще Ви стопят !
„Нямаше такова нещо преди, нямаше“ споделят старите хора! Селата бяха като китни градини всички улици асфалтирани, във всяка къща кипеше живот, всеки си гледаше градина и животни, произвеждаше се истински вкусна и здравословна храна, която по силата на бурканите хранеше и тези който днес коват законите и вземат решенията в МВР, същите тези който от село станаха граждани, забравяйки селото освен веднъж в годината не на селският сбор щото вече не се правят и няма хор, а когато се обади местният Арендатор да им даде арендата на бащините им ниви, само тогава се сещат от къде са тръгнали !

Има населени места, където хората си правят граждански отряди и дежурят, имат си график и ако се появи кола, която не е от местните се обаждат на Кмета, а той на полицията, но те са единици и там народът е взел властта в свой ръце !
Другите са оставени на Божията милост, а Господ Бог да ме прости, че го споменавам, ама не е много милостив иначе „нямаше така да се въдят циганите като пирани са“ казва един селски кмет !

Вече и камъните и дърветата се крадат от селата, а след това остават обрасли градини, който тръните ги превземат и от картата ще изчезнат както е тръгнало ! Истината е, че това е напълно планиран процес за обезлюдяване на селата, защото от селянина роб не става! Защо ли, ами той си произвежда храната, произвежда и излишъци, който продава и няма нужда от пенсия или заплата, а когато си произвеждаш храната бедност няма и няма как да е послушен !

И болести няма, храната му е без ГМО и токсини, няма пестициди, няма мутация, няма ги хилядите Е-та, няма и хормони за растеж, няма болести, а чиста вода, чист въздух, няма стрес, няма болести, няма напрежение, няма зарази! Такива са селяните, колкото и тази дума да се използва като епитет за обида, най-големите баровци и милионери дават милиони за това !
Във врачанско и монтанско както и в други региони хората намериха спасение на това за което ние писахме тук :blife.eu

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.