На всеки му ще се въздаде според делата му! Вижте за отец Иван от Нови Хан!

На всеки му ще да се въздаде според делата му! Вижте за отец Иван от Нови Хан!

Отец Иван от Нови Хан вече е архимандрит Йоан!

Видинският митрополит Дометиан ръкоположи в сан архимандрит известният като отец Иван Благодетелят от село Нови хан. Това стана в храма „Свети свети Кирил и Методий“ в Монтана в присъствието на духовници от епархията и много миряни.Архимандрит Йоан ще служи в храма на село Якимово, където създаде колония за деца-сираци и бездомни възрастни мъже и жени, съобщава „Стандарт“.

За тях той купи изоставени къщи и започна да ги учи на труд, за да изкарват прехраната си. Всички пращат децата си на училище и редовно посещават местния лекар. Отец Иван остана до тях и им помага с осигуряване на помощи за прехраната и издръжката на новите им домове. Отец Иван е въведен в църквата през 1981 година от тогавашния видински митрополит Филарет.

Efekt 2

На всеки му ще се въздаде според делата му! Вижте за отец Иван от Нови Хан!

Като дякон постъпва в Лопушанския манастир. През 1987 година става свещеник в храма „Света Троица“ в Нови хан. С благоволението на софийския митрополит Максим в пустия църковен двор започва изграждане на дом за сираци. Сега в Нови хан има манастир „Света Троица“ и дом за сираци „ Свети Николай“. През 2004 година отецът е обявен за достоен българин и получава наградата си от президента Георги Първанов.

През 2005 година е ръкоположен за иеромонах Йоан. Архимандрит Йоан има три деца. Синът му Григорий е свещеник във Вакарел. Очаква се той да поеме службата в Нови Хан и управлението на приюта „Свети Николай“.

Кой е отец Иван и неговата мисия вижте тук: svetinikolai.org

Ние от Blife.eu можем само да добавим какво е казано от Матея свето Евангелие [16:27] Защото ще дойде Син Човеческий в славата на Отца Си със Своите Ангели, и тогава ще въздаде всекиму според делата му .

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.